~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Sabtu, 29 Oktober 2011

Maharaja Lawak Mega Minggu 1

Assalamualaikum




Pergh! Kelmarin telah berlangsung lagi satu rancangan yang diterbitkan Astro Warna yakni Maharaja Lawak Mega berkonsepkan rancangan realiti yang sebelum ini telah mendapat sambutan hangat dikalangan peminat tanah air.. Namun program Maharaja Lawak Mega ini membawa kelainan berbanding rancangan Maharaja Lawak yang lepas, dimana program istimewa ini adalah untuk mencari yang terbaik di kalangan yang terhebat di rantau Asia.. Program ini menampilkan 47 orang pelawak professional dari tiga buah negara iaitu Malaysia, Singapura dan Indonesia.. Bakal memulakan siaran secara langsung pada setiap hari Jumaat, jam 10.00 malam bermula 28 Oktober 2011, kelmarin..

Sabtu, 22 Oktober 2011

Fesyen Tudung Menyerupai Rahib Kristian?

Assalamualaikum


Macam-macam fesyen tudung aih yang ada kat pasaran sekarang ini.. Kalau pergi lepak dekat luar boleh perasan gadis/wanita yang mengayakan fesyen tudung yang pelbagai jenis bukan? Lebih lebih lagi yang digayakan oleh geng geng artis.. (Boleh kira dengan jari) Dari sudut positif bagus juga la bila ada fesyen tudung yang pelbagai ini.. Sekurang-kurangnya dapat juga la nak tarik minat gadis/wanita yang sebelum ini tidak pernah bertudung kepada bertudung kan? Walaupun hanya segelintir.. Alhamdulillah..

Tapi, sejak kebelakangan ini BL perasan ramai pula yang menyebarkan artikel di laman Facebook tentang isu fesyen bertudung yang dikatakan menyerupai rahib Kristian.. Hurm.. Macam macam aih.. Maka BL tertarik nak berkongsi dengan pembaca jawapan dari Ustaz Ahmad Adnan Fadzil sendiri tentang isu ini.. Jom sama sama kita renungkan bersama..

Selasa, 18 Oktober 2011

Fakta Tentang Jin

Assalamualaikum


Salam semua.. Kali ini nak kongsi sedikit tentang Jin.. BL dapat info ini dari kuliah Ustaz Haji Ismail kamus.. Kenal tak siapa? Kalau tak kenal rajin rajin la 'google' apa yang patut.. Hurm.. Tahukah korang apakah itu Jin sebenarnya? Ni bukan Jin Kazama watak games Tekken itu okay.. Jin yang BL nak kongsikan ini merupakan antara makhluk ciptaan Allah S.W.T. seperti Malaikat dan juga Manusia.. Mengikut sumber dari kuliah ustaz Haji Ismail Kamus, Jin berasal dari Jan (Bapa Jin) dan gelarannya adalah Azazil.. Azazil ini dicipta dari api berwarna biru, dan telah beramal berpuluh ribu tahun lamanya..

Pelajar Kelar Perut Anak Di Bilik Asrama

Assalamualaikum


Kejam! Bila dah terlanjur bayi yang tidak tahu apa apa juga yang jadi mangsa.. Sebelum ni kita kerap kali dengar berita bayi dibuang dalam tong sampah, sungai, longkang, perigi, dari atas bangunan dan macam macam lagi.. Kali ni gara gara teman lelaki tidak mahu menerima anak luar nikah dalam kandungannya, seorang pelajar berusia 16 tahun mengelar bayi perempuan baru dilahirkannya sehingga mati dan perut terburai di bilik asrama sekolahnya di Betong, semalam..

Khamis, 13 Oktober 2011

Jom Cipta Ayat Berdasarkan Tarikh Lahir & Warna Baju Anda

Assalamualaikum

Salam semua, kali ni BL nak buat entri berbentuk permainan. Sekadar untuk suka suka aja. BL dapat idea ni dari salah satu laman Facebook. Kepada yang berminat sila teruskan membaca entri ni sampai habis. Cara permainan ni senang aja, korang hanya perlu cipta satu ayat berdasarkan tarikh lahir dan warna baju  korang ketika membaca entri ni. Jangan pening kepala, tak susah pun. Pilih dulu ayat berdasarkan tarikh lahir dan warna baju korang dulu okay. Sila ikut langkah di bawah ni. Sila jujur okay. Hehehe. ;)

Khamis, 6 Oktober 2011

Pandangan Mereka Tentang Hudud

Assalamualaikum

Alahai.. Sedih bila baca komen komen artis pasal hukum hudud ini.. Adoiii.. Nak salahkan siapa? Wartawan pasal tanya soalan kepada artis artis tersebut? Habis tu macam mana pula dengan pandangan Sisters in Islam yang mendakwa hukum hudud tidak adil kepada wanita? Haish! Haru biru betoi la depa ni.. Bagi BL la kan.. Kalau sesuatu perkara tu kita tak tahu, lebih baik diamkan diri aja.. Sebab bila dah tersalah cakap, nampak sangat diri tu jahil! 

Mengapa nak dipersoalkan pasal hukum hudud tu? Ni hukum Allah S.W.T. okay.. Ada yang cakap tak sesuai diamalkan dizaman ni la.. Kesian la.. Itu la.. Ini la.. Apa kes?! Kalau tak tahu duduk diam sudah! Jangan bikin malu diri sendiri wei! BL tak nak komen apa apa.. Korang nilai sendiri gambar dekat bawah ni.. Hurmmm..

Rabu, 5 Oktober 2011

Temuduga Terbuka Jabatan Tenaga Kerja (JTK) Kulim Di Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah

Assalamualaikum

Sekadar berkongsi sedikit maklumat yang baru saya perolehi.. Jabatan Tenaga kerja (JTK), Kulim dengan kerjasama Politeknik Sultanah Bahiyah akan mengadakan Program Penempatan Pekerjaan (3P).. 

Video Tun Dr. Mahathir (Dr. M) Vs. Yahudi

Assalamualaikum

Malam ini BL nak berkongsi satu video tentang Tun Dr. Mahathir (Dr. M) berdebat dengan seorang pengacara berbangsa Yahudi.. BL tak pasti sama ada video ini masih baru atau lama, yang pasti tayangan video selama 7 minit 33 saat ini membuktikan mengapa Tun mampu mentadbir negara kita Malaysia dalam tempoh yang lama.. Sebelum tu sila layari dahulu klip video ini..

Selasa, 4 Oktober 2011

Adakah Lirik Lagu Najwa Latif - Cinta Muka Buku Menghina Islam?

Assalamualaikum

Huh!? Biar betul nih? Tak kan kot.. Relax.. Peminat peminat Najwa Latif jangan mengelabah tak tentu pasal.. Sebenarnya kes ni mungkin hanya salah faham aja kot.. Mengikut laporan artikel yang BL baca di laman sesawang murai.com.my.. Hanya kerana sebaris lirik dalam lagu tersebut yang berbunyi 'itulah cinta yang satu, cinta di muka buku', Najwa Latif telah dikritik oleh beberapa pihak termasuk pengunjung laman Youtube yang menonton video muziknya.. 

Isnin, 3 Oktober 2011

Kejam! Mayat Bayi Perempuan Dihumban Ke Dalam Perigi

Assalamualaikum

Hish! Apa nak jadi la.. Tak habis habis dengan kes buang bayi.. Rasa naik menyampah bila mendengar atau membaca berita  kes kes macam ni.. Ni la akibatnya bila terlalu mengikut hawa nafsu.. Bila dah terlanjur.. Si jantan cari jalan nak lepaskan diri.. Si betina pula terhegeh hegeh la mintak simpati.. Pastu yang jadi mangsa anak dalam kandungan tu.. Anak yang tak berdosa dicampak tanpa rasa simpati terbiar begitu sahaja.. Konon selesai la segala masalah! Macam ####! 

Ahad, 2 Oktober 2011

Khasiat Pokok Ayam Emas

Assalamualaikum


Subhanallah, memang unik kejadian Allah S.W.T. Pagi tadi setelah sarapan di restoren Subaidah, Seberang Jaya, BL terus bergerak ke Pasar Tani, Padang Serai. Macam biasa la aktiviti hari minggu cari bahan dapur apa yang patut. Sampai saja ditempat yang dituju, BL tertarik melihat sejenis tumbuhan yang bagi BL agak unik dan pelik la. Kira kali pertama la BL jumpa tumbuhan pelik macam ni. Tapi sekadar tengok aja la. Tak beli pun. Hehehe. Mungkin ada segelintir pembaca pernah dengar tentang pokok Ayam Emas ni.

Yuna Diberi Penghargaan di Billboard.com! Cover Lagu Nirvana – Come As You Are!

Assalamualaikum

Salam semua, wah dah lama BL tak mengadap blog usang ni. Ada yang rindu tak? Hehehe. Hari ni dah masuk hari kedua bulan Oktober 2011. Kejap aja kan. Pejam celik dah bulan sepuluh sudah. Entri kali ni sekadar nak berkongsi satu klip video daripada artis tempatan Malaysia. Ala tengok tajuk entri tahukan. Hehehe. :D

Pasti nama Kurt Kobain vokalis kumpulan Nirvana sudah tidak asing lagi bagi peminat muzik genre 'Grunge' atau 'Alternative Rock' bukan. Antara lagu yang menjadi kegilaan ramai adalah seperti 'Smell Like Teen Spirits', 'Come As You Are', 'In Bloom', 'Heart-Shaped Box' dan 'About A Girl'.

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)