~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Isnin, 28 Februari 2011

OurDownLoader

Assalamualaikum




Join Bloglist Ujang9897

Assalamualaikum



Ahad, 27 Februari 2011

Kesan Dadah Kepada Mereka

Assalamualaikum


hurm.. akibat ketagihan dadah yang berlebihan.. mereka jadi begini..

Sabtu, 26 Februari 2011

Rabu, 23 Februari 2011

manusia.. oh manusia..

Assalamualaikum




manusia.. oh manusia..
kadang kadang aku jadi tak paham dengan sikap manusia..
hanya kerana tanah sekangkang kera..
riuh satu kampung.. adik beradik jadi porak peranda..

Masih Aku Terasa

Assalamualaikum


Sejenak aku dikejutkan
Bersama ombak cinta luka
Perpisahan melanda kita
Hanya kerna peristiwa itu

Selasa, 22 Februari 2011

Kaizoku Sentai Gokaiger

Assalamualaikum


Kaizoku Sentai Gokaiger


haa.. kali ini nak review pasal satu siri super sentai yang baru ditayangkan pada 13 Februari lepas.. setakat ini baru ja dalam 3 episod.. kipas susah mati tokusatsu mesti tahu pasal siri ini bukan.. merupakan siri super sentai yang ke-35.. motif siri ni bertemakan lanun angkasa lepas.. ditayangkan sempena untuk menyambut ulang tahun siri super sentai yang ke-35..

Mengapa Dashboad Aku Jadi Macam Ni???

Assalamualaikum


haish! pelik bin ajaib betoi la.. dah banyak hari jadi macam ni.. korang penah alami tak macam yg BL alami ni.. sebelum tu korang usha dulu gambar ni..

Siapakah Tina Sebenarnya?

Assalamualaikum


huhu.. terharu.. terharu.. haa.. apa pasal pulak ni kan.. bukan apa.. baru ja buka blog tadi.. usha kat bahagian komen.. ada insan tinggalkan komen.. hurm.. rajin betul.. rupa rupanya dia ada buat satu segmen.. sini.. terima kasih la sudi review blog BL yg tak seberapa ni.. bukan setakat blog budak logam ni ja.. blog yg lagi satu pon dia review gak.. huhu.. terharu.. terharu.. terima kasih la ye.. so BL nak review balik blog beliau.. insan yg BL maksudkan ni seorang gadis.. rupa rupanya orang utara.. orang sungai petani.. sapa sapa orang sungai petani boleh la kenal kenal dengan si gadis ni.. haha.. ni header blog beliau..

JANGAN GUNAKAN PERKATAAN "SALAM"?

Assalamualaikum


hurm.. sambil layan FB tadi.. terjumpa lagi satu artikel berkaitan pengunaan perkataan "SALAM".. sebelum ni pon BL penah terbaca tentang isu berkaitan perkataan "SALAM" ini.. namun artikel kali ini menyatakan bahawa pengunaan perkataan "SALAM" adalah tidak salah.. kerana merupakan salah satu Asmaul Husna.. haa.. BL pon tak tahu sangat pasal isu ini.. sekadar ingin berkongsi dengan korang tentang isu perkataan "SALAM" ini.. untuk mendapatkan kepastian.. korang baca dan fahami sendiri artikel ini.. sekian.. wassalam.. 

Isnin, 21 Februari 2011

THE FACEBLOG

Assalamualaikum




555 Angka Bertuah

Assalamualaikum




haa.. dah baca tajuk entry kan.. agak agak korang.. apa la yg menarik sangat dengan angka "555" ni.. sampai nak buat tajuk entry pulak kan.. haha.. bagi BL angka "555" ni memang suatu angka yg unik.. sebab apa BL kata angka ni unik.. sebab angka ni ada kaitan dengan banyak perkara.. antaranya..

Ahad, 20 Februari 2011

SAYA SEORANG BLOGGER YANG AKTIF !

Assalamualaikum






Semangat Yang Hilang

Assalamualaikum


as-salam korang.. apa kabaq? watpa hari minggu ni? BL baru balik dari market.. macam biasa la.. rutin harian hari minggu.. top up balik barang dapuq.. nak update blog pon dah jarang sekarang ni.. sehari satu entry ja.. kadang kadang tak da langsung.. so kali ni just nak merepek ja.. layan ja la dialog kat bawah ni.. huhu..

Sabtu, 19 Februari 2011

KSP yang Sempoi

Assalamualaikum




haa.. dah baca tajuk entry kat atas tu kan.. korang kenal kot sapa KSP ni.. kenal tak.. kalau tak kenal pon.. buat buat ja kenal.. hehe.. Kirin Selama Perak a.k.a KSP.. blogger yg berasal dari selama perak.. haha.. macam kompem ja kan.. sori bro kalau silap.. 

SAYA MAHU DI REVIEW

Assalamualaikum


haa.. kali ni BL nak blog budak logam ni direview pulak.. segmen ni di buka oleh "http://www.shahazrin.com" yelah.. nak tahu gak la kan macam mana pandangan dari blogger lain tentang blog BL ni.. so boleh la perbaiki sikit apa yg patot.. so kalau korang nak join.. klik ja kat sini k.. "SAYA MAHU DI REVIEW"

Jumaat, 18 Februari 2011

JOM SERTAI BLOGLIST IR @ BLOG LEBAH

Assalamualaikum




salam hari jumaat semua.. apa kabaq korang? sihat ka? semoga semua sihat sihat belaka.. hehe.. kali ni BL tertarik nak join bloglist saudara Izamir Ridzwan a.k.a IR pulak.. korang kenal kot sapa IR ni.. blogger blogger lama mesti kenai kan.. sapa sapa yg belom kenal dgn saudara IR ni ni link belog beliau.. "http://www.izamirridzwan.com".. 

Khamis, 17 Februari 2011

HAPPY BLOGGING!

Assalamualaikum


hye korang.. macam mana dengan life hari ni.. okey ka? tak okey ka? haha.. harap harap kalian semua okey la ye.. semoga semua sihat sihat belaka.. hurm.. entry kali ni tak da nak sampaikan apa apa.. just nak kongsi sikit kenangan BL masa mula mula berblogging dulu.. bukan pa.. tertarik dengan segmen yg bro Ben Ashaari bukak untuk blogger blogger baru.. korang tahu kan segmen apa? bagi yg belum tahu.. sila klik kat sini.. "SEGMEN KHAS UNTUK BLOGGER BARU : 100 FOLLOWER KE BAWAH".. bagi yg belum join tu.. cepat cepat la join sebelum abg Ben tutup segmen ni malam ni.. huhu..

Rabu, 16 Februari 2011

JOM GEGAR BELOG MEREKA!

Assalamualaikum


huhu.. tak sangka.. pejam celik.. pejam celik dah 400 kipas susah mati kat belog budak logam ni.. terharu beb! thanks korang yg sudi terjah belog BL yg tak seberapa ni.. ni semua gara gara segmen En. Ben Ashaari hari ni.. thanks atas segmen bro ni.. kalau korang nak join masih sempat g.. bukak sampai malam ni kot kalau tak silap.. klik ja kat sini.. "Saya punyai 100 hingga 500 FOLLOWERS"

Contest Aku & Lagu

Assalamulaikum






SAYA PUNYAI 100 - 500 FOLLOWERS

Assalamualaikum




Isnin, 14 Februari 2011

Kemaruk Beristeri 4

Assalamualaikum




alahai.. gara gara kemaruk sangat nak beristeri 4.. seorang suami sanggup membelasah isteri pertama serta anak anaknya sehingga salah seorang anaknya mengalami kecacatan otak.. hurm.. apa nak jadi huh? agak agak la kan.. kalau kemaruk sangat pon.. tak kan bertindak sampai macam tu sekali.. mana akal fikiran yg diberi..

Ahad, 13 Februari 2011

mereka diserang lagi!

Assalamualaikum


hurm.. hari ni.. sedih ada.. kecewa ada.. marah pon ada.. haa.. pasal pa lak ni kan.. macam ni.. tadi saja chek tangok kotak jerit usha sapa yg tinggal jejak.. so klik la nak usha sapa yg tinggal jejak ni.. bila masuk ja blog diorang.. lom sempat wat apa g.. keluar menda macam ni.. fuh geram beb.. bukan geram kat tuan blog.. tapi menda yg menyerang tuan punya blog tu.. korang penah rasa tak apa yg BL rasa.. 

Sabtu, 12 Februari 2011

akibat peristiwa itu

Assalamualaikum




mengapa? mengapa? mengapa? 
kebelakangan ini hatiku jadi tak tentu arah.. 
buat itu tak kena.. wat ini tak kena.. 
seolah olah peristiwa silam masih menghantui diriku.. 

PENYAKIT KAT KEDAI MAMAK

Assalamualaikum




haa.. sapa yg tak penah makan kat kedai mamak? rata rata mesti ramai yg penah kan.. especially time musim bola.. memang laku habis.. sampai tak cukup meja dengan kerusi.. namun tak semua la kan yg gemar makan kat kedai mamak ni.. macam BL ni tak leh kata apa la.. agak kerap gak la lepak kat kedai mamak.. memang tak sah kalau tak p.. menu paling feveret roti canai 3 rasa.. memang terbaek.. madu ada.. planta ada.. telur pon ada.. di tambah lak dengan teh tarik.. fuh mantap.. memang mantap.. harga pon mantap gak la kan.. haha..

Jumaat, 11 Februari 2011

KAMI BLOGGER UTAGHA

Assalamualaikum




haa.. pagi2 buta ni tertarik hati lak nak join segmen cik gksb ni.. ampa kenai kot sapa cik gksb ni.. ala tak kan tak kenai kot.. belog gadis kampung separa bandar kenai tak.. haa.. kalau kenai cik gksb ni lah tuan punya belog.. haha! dah segmen pon utk orang utagha kan.. kena cakap loghat utagha la kot noh.. baguih cik gksb wat segmen lagu nih.. leh la ceq BL cari member2 blogger dari utagha lak kan.. haha! kalau ampa nak join sekaki.. jemput mai belog cik gksb ni noh.. ampa klik ja kat sini.. "KAMI BLOGGER UTAGHA"

Khamis, 10 Februari 2011

KEMPEN: Kami TAK Sambut Hari Valentine~

Assalamualaikum




hurm.. 14 Februari.. apa yg menarik sangat dgn tarikh ni.. korang tahu tak apa yg menarik sangat dgn tarikh ni.. mesti ramai yg dah tahu bukan.. tak kan tak tahu kot.. merupakan satu tarikh keramat yg ditunggu oleh pasangan kekasih setiap tahun.. dimana pada tarikh ini telah ditetapkan sebagai hari memperingati kekasih yg lebih dikenali sebagai hari Valentine kan.. kira time hari kekasih ni la nak kasi hadiah kat pasangan masing2 kan.. pastu dating lak kat restoren lima bintang kan.. hurm.. macam2.. namun sedarkah kita yg hari Valentine ni haram di sambut oleh orang Islam? mengapa? nak tahu lebih lanjut sila ke sini.. "Sejarah Bermulanya Valentine's Day"

Beelzebub

Assalamualaikum


haa.. tengok tak tadi bola Malaysia lawan Hongkong.. amacam? puas hati? hehe.. pe2 hal tahniah la wat pasukan Malaysia.. menang 2 - 0 tadi.. wokey berbalik ke menu utama.. kali ni nak share dgn korang pasal satu siri anime ni.. penah dengar tak beelzebub? 

Selasa, 8 Februari 2011

BLOGLIST FAIZAL FREDLEY DOT COM

Assalamualaikum




peeeweeet! saudara faizal fredley [FF] da bukak contest utk bloglist baru la.. nak join gak la.. blog beliau pon sempoi je BL tengok.. tertarik hati gak nak join sekali.. ntah sempat join ka tak.. harap2 sempat la kn.. hehe.. 

Kempen: "Aku Minat Aku follow Bukan Aku follow Hang Follow"

Assalamualaikum




haa.. hari ni mcm tertarik lak nak join kempen yg dibuat oleh saudara AIMAN ni.. "Aku Minat Aku follow Bukan Aku follow Hang Follow" mcm dah jadi trend kan.. especially blogger2 baru mcm BL ni kan.. kalau korang mcm mana lak.. apa pandangan korang tentang trend aku follow hang follow ni? pentingkah follower bg seorang blogger? 

Ahad, 6 Februari 2011

GEGAR 1,000 BLOG OLEH BEN ASHAARI

Assalamualaikum




haha! akhirnya En. Ben kita buka segmen baru lagi.. kali segmen "GEGAR 1,000 BLOG OLEH BEN ASHAARI".. dasat ni.. mmg dasat! 1,000 blog beb.. mcm menarik ja ni.. join jelah.. haha!

Onar Graduan Gebu

Assalamualaikum




dalam dunia ni sapa yg tak mau hidup senang bukan.. kalau boleh semua nak umah besar.. keta besar.. gaji besar.. dan segala yg besar2 belaka.. tapi dengan cara apa yg kita lakukan utk mencapainya.. adakah dengan duduk saja boleh mencapainya? sudah tentu tidak bukan.. 

Sabtu, 5 Februari 2011

Kerajaan Malaysia WAJIB Halang Mohsen Namjoo

Assalamualaikum




mohsen namjoo




selamat pagi semua.. hari ni BL tertarik dengan satu entry daripada belog Dr Faisal Tehrani berkaitan isu Kerajaan Malayasia WAJIB Halang Mohsen Namjoo.. siapakah Mohsen Namjoo ni? mengapakah Kerajaan Malaysia harus dan WAJIB menghalang Si Mohsen Namjoo ni? 

Siri Tokusatsu MALAYSIA

Assalamualaikum


haha! kelakar layan karenah Johan dengan Zizan tadi.. especially masa babak diorang tiru gaya Epy.. mmg tak bleh blah.. senak perut gelak ja tadi.. overall persembahan "musical comedy" utk Raja Lawak 5 ni agak bosan sikit kalau nak dibandingkan yg tahun lepas punya.. yg agak menyerlah tadi kumpulan R2 ja.. yg lain macam tak brapa nak masuk.. rasa kumpulan Mamu lagi gempak kot.. haha! just pendapat peribadi BL..

Jumaat, 4 Februari 2011

Jom Test Pandangan Mata Anda

Assalamualaikum


hurm.. mcm mana cuti raye cina korang.. ada plan g mana2 ka.. p melancong ka.. melawat sedara mara ka.. mesti meriah kan cuti korang.. ka ada yg tak amik cuti.. masih lagi keja.. kalau yg berniaga tu mmg tak leh elak la kan.. dah keja sendiri.. sapa nak bagi cuti kan.. tak keja karang mana nak dapat duit kan.. hurm.. mcm BL tak g mana2 pon.. lepak umah ja.. kemarin pon ada sedara mara belah bapa BL datang melawat.. kelakar jugaklah.. sampai habis bekalan dapur umah jamu diorang.. kuat makan gak sedara mara BL ni.. hehe.. takpa la kan.. sekali sekala diorang datang..

Khamis, 3 Februari 2011

jom terjah belog mereka..

Assalamualaikum




huhu.. terharu2.. thanks kepada blogger2 yg sudi follow belog BL yg x seberapa ni.. buka2 PC dah sampai 301 sudah.. nak kasi apa eh? hurm.. pikir jap.. promote belog diorag jelah k.. nak design award tak reti sangat.. hehe.. so apa lagi.. jom terjah belog diorag ni.. comei2 semua.. macam tuan belog jugak.. :D




1st nak promote belog saudari yuz [cik yuz] ni.. follower yg ke "300" utk belog BL hari ni.. ni header belog beliau.. amacam comei tak.. jom apa g.. mai pakat ramai2 serbu cik yuz ni.. hehe.. :D






2nd nak promote belog saudari iLa [iLa VaNiLLa] pulak.. cik iLa ni merupakan follower yg ke "301" utk belog BL.. ni link belog beliau.. "http://vanillasynus.blogspot.com".. jom p serbu belog cik iLa VaNiLLa ni jugak k.. hehe.. :D




3rd nak promote belog saudari cik NUR AISYA [NUR AISYA HUMAIRA].. cik NUR ni follower yg ke "299".. apa g jom ramai2 serbu belog cik NUR kite ni k.. ni link belog cik NUR.. "http://wrmrsbrown.blogspot.com".. serbu2 jangan tak serbu.. hehe.. :D




hurm.. kalau kalau korang perasan ni 1st time BL wat entry utk follower belog BL.. sebelum ni untuk follower yg ke "100" dan "200" senyap ja kan.. sebenarnya bukan BL tak nak wat entry pasal belog diorang.. cuma terlepas pandang.. dah tak pasti sapa follower yg ke "100" dan "200" tu.. so kepada follower bertuah yg ke "100" dan "200" ni.. tinggalkan komen korang kat entry ni k.. nanti BL wat entry khas untuk promote belog korang.. huhu.. 


sebenarnya kalau ikut ati nak saja promote semua follower2 belog BL ni.. memang BL hargai korang semua.. especially En. BLUES RIDERS.. blogger 1st yg follow belog BL.. thanks En. BLUES RIDERS.. korang blogger2 lama mesti kenai kan sapa En. BLUES RIDERS ni.. kepada blogger2 baru yg lom kenal dengan En. BLUES RIDERS ni.. ni header belog beliau.. so apa lagi.. jom terjah belog En. BLUES RIDERS ni.. hehe.. :D






p/s: kepada follower yg ke "100" dan "200" tolong tinggalkan jejak korang kat entry ni k.. nanti BL wat entry khas utk belog korang.. thanks so much for following my blog.. :)

Rabu, 2 Februari 2011

Kisah Tragedi Di Sebuah Majlis Akad Nikah

Assalamualaikum




Alhamdulillah.. baru lepas pekana char koew tiaw special tadi.. lama betoi tak makan.. sebelum ni selalunya western ja yg selalu order.. saja ubah menu sekali sekala.. asyik western ja pon jemu gak kn.. haha! rasa2nya dalam tahun ni.. malam ni kira 1st aku makan balik char koew tiaw.. sebelum ni pantang jap.. bukan pasal sakit ka.. apa ka.. saja tak mau order.. ntah mimpi apatah malam ni teringin pulak nak pekena balik.. so order jelah kn.. hehe.. :D

Selasa, 1 Februari 2011

Hukum Oral Seks? Haram? Makruh? Atau Harus?

Assalamualaikum



hurm.. kebelakangan ni agak jarang update belog.. so time tengah da masa terluang ni.. kali ni nak share dengan korang hal berkaitan hukum pulak.. seperti mana tajuk entry di atas.. isu yg nak dibincangkan berkaitan hukum oral seks ni.. isu ni amat sesuai dijadikan panduan kepada pasangan yg bakal berumah tangga atau telah berumah tangga.. 

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)