~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Ahad, 13 Februari 2011

mereka diserang lagi!

Assalamualaikum


hurm.. hari ni.. sedih ada.. kecewa ada.. marah pon ada.. haa.. pasal pa lak ni kan.. macam ni.. tadi saja chek tangok kotak jerit usha sapa yg tinggal jejak.. so klik la nak usha sapa yg tinggal jejak ni.. bila masuk ja blog diorang.. lom sempat wat apa g.. keluar menda macam ni.. fuh geram beb.. bukan geram kat tuan blog.. tapi menda yg menyerang tuan punya blog tu.. korang penah rasa tak apa yg BL rasa.. 





Malware Detected! huhu.. kerap sangat jumpa menda alah ni.. kesiankan kat tuan punya blog yg kena.. lom sempat g nak baca entry diorang.. antara yg jadi mangsa hari ni blog ni http://chumelyuhuu.blogspot.com/ dan blog ni http://www.tatkala.com/..

macam mana eh nak atasi kalau blog kita pulak kena serang menda macam ni.. BL pon tak pasti la samada blog budak logam ni dah kena serang ka belom.. harap2 jangan la kan.. cuma nak tau la kalau kena serang dengan menda alah ni.. macam mana kita nak atasi.. mesti korang penah gak alami menda macam ni kan.. kalau sapa tau leh tak wat tutorial ka.. apa ka macam mana untuk tangani insiden macam ni.. huhu..


15 ulasan:

Qaseh ElyaNas berkata...

pernah gak kena dulu.. terpaksa buat balik & memang menyakitkan hati hehehehe

udin berkata...

@Qaseh ElyaNas

huhu.. kena wat balik? biar betoi ni.. bahaya gak eh Malware ni..

NiZaM berkata...

pernah jugak kena.. tapi just buang salah satu widget yang dikatakan punca malware tu.. cuma kena cari yang mana satu widget yang bermasalah tu..


just my 2 cents =)

bunga berkata...

Alhamdulillah bunga xkena lagi..hahaha

udin berkata...

@NiZaM

owh.. gitu eh.. thanks NiZaM 4 sharing.. :)

udin berkata...

@bunga

alhamdulillah.. :)

Sunah Mohammad berkata...

selalunya saya akan tengok more information..nak tau ape yang menyerang..kalau kita tahu, leh la gitau diorang...nak buang ape yang perlu :)

arep_lockermonth berkata...

bahayanya!

sophie berkata...

Betul betul!!dulu nak usha blog kengkawan pun xleh..Nape ea?

Encik Blogger berkata...

byk la mende ni terjadi.. EB pon penah tjadi.. geram

udin berkata...

@Sunah Mohammad

owh.. mcm tu eh.. thanks ye kak sunah.. ;)

@arep_lockermonth

dasat! ;)

@sophie

huhu.. sedey kan.. tak leh terjah belog diorang..

@Encik Blogger

huhu.. sapa yg penah kena tau la mcm mana kan..

padlie berkata...

Sekarang semua benda kena malware..
langkah berjaga2 terbaik, jangan pasang benda2 yg diiktiraf kat blog mahupun pc..

udin berkata...

@padlie

owh.. thanks padlie 4 dat info.. :D

Redbloodsnow berkata...

haaa tuh la kan. ramai gak zie perasan masok² je ke blog kawan bloger...terserempak dgn malware warning. tros cecepat kuar.

hopefully zie nyer blog tak terkena serang virus tersebut.

udin berkata...

@Redbloodsnow

hehe.. tu la kan.. cian kat sapa2 yg kena menda ni.. ;)

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)