~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Sabtu, 26 Februari 2011

Tips Untuk Menaikkan Trafik!

Assalamualaikum






Abu: woit awat hang nampak murung semacam ja ni?

Hasan: aku tengah kecewa ni bro..

Abu: kecewa? awat pulak ni? hang putus cinta pulak ka?

Hasan: dak aih.. bukan pasal putus cinta la..

Abu: habis tu.. apa pasal pulak ni.. mai cerita sikit kat aku.. mana tau kot boleh tolong ka apa yg patot..

Hasan: macam ni bro.. aku kecewa bukan pasal apa.. hang tengok blog ni.. sampai la trafik tak naik naik lagi.. mau aku tak tension! padahal dah lama aku wat blog ni..

Abu: laa.. pasal ni ka.. aku ingatkan apa la sangat.. ala bukan susah pon nak naik kan trafik ni.. senang ja.. kalau nak tau aku leh kongsi dengan hang.. amacam?

Hasan: haha.. macam dah terror semacam ja hang ni.. haa.. macam mana? aku memang tengah dok pikiaq macam mana la nak naikkan trafik blog aku ni..

Abu: senang ja.. sebelum tu aku nak tanya.. berapa kerap hang update blog?

Hasan: update blog? urm.. tak la kerap sangat.. kadang kadang seminggu sekali ja kot.. haa.. awat hang tanya soalan ni..

Abu: ceh! patot la..seminggu sekali ja hang update blog! habis tu dok bising trafik tak penah nai.. apa punya kes da.. lain la kalau blog hang dah terkenai.. dah ada nama.. kalau macam tu takpa la.. update sebulan sekali pon masih ada trafik kot.. hurm..

Hasan: huhu.. dah takda idea bro.. macam mana nak update blog..

Abu: macam ni la bro.. mai aku tunjuk satu laman blog ni.. hang try paham tengok apa yg penulis blog ni nak sampaikan.. kira tips la ni macam mana nak kasi naik hang punya trafik.. hang masuk laman blog ni.. baca kat sini.. sini.. dan sini..

Hasan: hurm.. macam tu ka.. patot la blog aku sunyi sepi ja selama ni.. baguih sungguh mamat ni noh.. aku nak follow dia la..

Abu: haa... baru nak tau ka.. aku dah lama follow blog mamat ni.. kira antara blogger faveret aku jugak la dia ni.. dia ni memang rajin sungguh wat segmen untuk blogger.. kalau hang rajin join.. mesti mari punya trafik kat blog hang.. haha!

Hasan: haha..

Abu: okey la bro.. perut aku dah lapaq ni.. jom p pekana mee udang kadai pak samad.. hang belanja.. amacam?

Hasan: haha.. orait tak da hal.. jom2..

8 ulasan:

padlie berkata...

Betul betul betul..
pasal segmen abg ben, trafic saya pernah naik 600%..


Entry terbaru padlie: Padlie masa muda-muda [Part III]

udin berkata...

@padlie

huish! dasat tu 600%.. hehe.. :D

s.y.a.r.q berkata...

bernas betol nasihat2 abg ben. Dalam dunia blog, antara logger kene bersatu padu.bukan kutuk mengutuk. Keep up the good work to all bloggers and happy blogging :)

good luck ye budak logam :)

cik pulau berkata...

hihihi..betol3!!!
gaya upin ipin.. hehe...^^,

udin berkata...

@s.y.a.r.q

hurm.. betol tu.. gud luck gak ye..

udin berkata...

@cik pulau

hehe.. :D

Nier Zecter berkata...

betul-betul setuju :)
jemput dtg blog saya.

http://nier-reborn.blogspot.com/

udin berkata...

@Nier Zecter

orait bro.. gua nak terjah balik nih.. hehe.. :D

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)