~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Rabu, 2 Februari 2011

Kisah Tragedi Di Sebuah Majlis Akad Nikah

Assalamualaikum




Alhamdulillah.. baru lepas pekana char koew tiaw special tadi.. lama betoi tak makan.. sebelum ni selalunya western ja yg selalu order.. saja ubah menu sekali sekala.. asyik western ja pon jemu gak kn.. haha! rasa2nya dalam tahun ni.. malam ni kira 1st aku makan balik char koew tiaw.. sebelum ni pantang jap.. bukan pasal sakit ka.. apa ka.. saja tak mau order.. ntah mimpi apatah malam ni teringin pulak nak pekena balik.. so order jelah kn.. hehe.. :D


malam ni aku nak santai ja.. relax otak skit.. kali ni nak share dgn korang pasal suatu tragedi disebuah majlis akad nikah.. sebelum tu nak tanya.. apa pendapat korang tentang rancangan realiti tv macam Malaysian Idol, Akademi Fantasia, Mentor, dan macam macam lagi lah.. agak dasat jugak kan penangan rancangan realiti tv ni.. leh kata tiap tiap tahun.. berduyun2 tak kita tua muda cuba nasib kot terpilih menyertai rancangan realiti tv kegemaran mereka tu kan.. macam2 ragam punya dok ada.. rasa nak tergelak pon da gak.. tapi takpa la kan.. janji diorang berani.. kalau BL mampus terketar lutut nak nyanyi depan orang ramai.. silap2 suara pon tak keluar kot.. haha! ;)

berbalik pada kisah tragedi majlis akad nikah tadi.. sebenarnya tragedi ni da kaitan gak la dengan rancangan realiti tv ni.. nak tau kisah tragedi ni.. mai baca dialog kat bawah ni.. memang dasat betoi penangan rancangan realiti tv ni..


kisah ni berlaku di sebuah majlis akad nikah.. dimana pengantin lelaki dikenali sebagai Rahman [bukan nama sebenar]

Tok Kadi : hurm.. nama Rahman Bin Rahim kan!?..
Rahman : ya.. saya tok..
Tok Kadi : kalau macam tu kita mulakan.. dengar baik2 lafaz akad ni ya Rahman..
Rahman : baik tok..
Tok Kadi : "aku nikahkan akan dikau dengan si Polan binti Polan dengan mas kahwinnya RM 100 tunaiii"
Rahman : "aku terima nikahnya si Polan binti si Polan dengan mas kahwinnya RM 100 tunaiii"
Tok Kadi : sah!? [tanya Tok Kadi kepada saksi pertama]
Saksi Pertama : sah!
Tok Kadi : sah!? [tanya Tok Kadi kepada saksi kedua]
Saksi Kedua : sah!
Tok Kadi : sah!? [tanya Tok Kadi kepada saksi ketiga]
Saksi Ketiga : errrr.. lontaran suara awak tidak jelas.. saya tak dengar apa yg awak cakap.. pitching berterabur ke laut.. jiwa awak kosong.. takde feel.. low note tak sampai, high note awak takde kawalan.. sepatutnya ditahan.. falseto lemah..

tergaman Tok Kadi dengan pengantin lelaki mendengar kritikan yg diberi saksi ketiga..









p/s: sejak rancangan realiti ni semakin naik kini.. semua pakat nak jadi pengkritik.. hahaha! :D

8 ulasan:

nazrul ashraff berkata...

hhaa..totally sengal..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

hahaha,.....

udin berkata...

@nazrul ashraff

haha!

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr

hehe.. ;)

saljihitam berkata...

hahaha sengal jepp :)

Kaseh berkata...

wakakakaa hampeh jek..saspen woooo

nur aisya humaira berkata...

haha..sengal laa..:)

Miss Ran berkata...

hahaha kelakr tol

ps: mintak tolong ley? buangkan verify word susa nk komen..lg2 tenet lembab kan

udin berkata...

@saljihitam

haha! :D

@Kaseh

kihkihkih! saspen eh.. ;)

@nur aisya humaira

hehe.. ;)

@Miss Ran

owh.. yeke.. xsedar plak ade wat verify word.. wokey dah buang.. huhu..

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)