~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Ahad, 23 Januari 2011

JOM SANTAI BERSAMA BEN ASHAARI

Assalamualaikum..


peeeweeet! wah En. Ben bukak segmen baru g.. kali ni beliau wat segmen tentang header belog yg best! mantap! dan sempoi! bila mata memandang.. hehe! xde lah ni saja BL tokok tambah ja.. :D.. kalau korang minat nak join segmen ni.. terjah je kat sini.. "JOM SANTAI BERSAMA BEN ASHAARI"








hurm.. saja ja suka suka join segmen ni.. lagipon hari ni malas nak kuar g mana mana.. so join jelah segmen ni.. hehe! :D hurm.. nak kata header BL ni cantik mana tu tak taw la kan bagi ampa korang.. tapi bagi BL header ni is da best utk belog BL wat masa ni.. hehe! :D

header belog ni BL sendiri yg reka.. just edit guna photoscape, photobucket dgn photofunia je.. masih lom cekap g nak guna picasa dgn adobe photoshop.. hehe! :D dlm header BL ni gunakan gambaq budak kecil yakni gambar BL masa kecik kecik dulu.. kenapa gunakan tema hitam putih? sebab warna putih itu melambangkan kedamaian.. 

BL ada letak satu ungkapan pada header tersebut.. "it's better to be hated for what you are,than to be loved for what you're not....".. ungkapan ni merujuk kepada lebih baik menjadi diri sendiri daripada meniru gaya orang lain walaupon diri kita dibenci, dihina, dipandang serong oleh orang lain.. hurm.. lebih kurang gitulah maksud disebalik ungkapan tersebut.. hehe! :D header yg BL wat ni tak la susah sangat.. just amik masa dalam sejam ja kot.. jap je rasanya time reka bentuk design belog ni.. haha! :D 

antara header belog lain yg BL suka tengok yelah belog insan yg tak asing lagi dalam dunia belog ni.. sebut saja nama beliau mesti telah dikenali ramai.. merupakan tuan punya segmen ni.. sapa lagi kalau bukan header belog Ben Ashaari.. siyes.. hari hari mesti bukak belog En. Ben ni.. so hari hari pandang header belog beliau.. cuma skang ni beliau dah ubah header baru pulak.. rasanya header yg kaler biru tu agak sempoi g.. tapi pe2 hal yg ni pon sempoi gak.. hehe! :D.. hurm.. sampai sini ja kot.. sekian.. wasalam.. :)

25 ulasan:

Rockstar Chan berkata...

nice one.. thnkz jejak sy

udin berkata...

@Rockstar Chan

:)

Jihah Palare berkata...

niceeeee. ngehh. undi :)

udin berkata...

@Jihah Palare

:D

Lulu caldina berkata...

jom santai..good luck untuk header tu yer

udin berkata...

@Lulu caldina

hehe! :D

wida berkata...

lawa header..nostalgia:)
tq singgah blog sy

udin berkata...

@wida

thanks.. :)

Sunah Mohammad berkata...

cantek!

udin berkata...

@Sunah Mohammad

thanks.. header belog awk pon cantik gak.. :)

khaiyisah husna berkata...

gud luck! :)

udin berkata...

@khaiyisah husna

thanks husna :)

p[A]n[A]d[0]L© berkata...

singgah cni jenguk2 header..hehe

My Name is Mar berkata...

Header yang boleh tahan:)

ilham_un berkata...

cantik..follow kamu.:)

Love hurt aeNnn berkata...

simple but nice ur header. heee. ;))
im ur new fellows.

ina berkata...

Hurm...creative header....suke2...:)gut luck...

::wan fadhilah:: berkata...

simple tpi cantik. gud luck!

udin berkata...

@p[A]n[A]d[0]L©

maceh dtg jenguk yer.. ;)

@My Name is Mar

hehe.. thanks.. :)

@ilham_un

thanks yer.. sudah polo kamu jugak.. :D

@Love hurt aeNnn

hehe.. i'm also ut new fellow.. :)

@ina

thanks ina.. :)

@::wan fadhilah::

thanks yer.. :D

ZulkifliMN berkata...

header pakai 3 software tu ke?

udin berkata...

@ZulkifliMN

yup..1st edit pakai photofunia..pastu edit background pakai photoscape..then lastly edit font pakai photobucket..huhu

Jeely jelly berkata...

tengok header mesti terkenang zaman kanak2 kan ?? btw..ur header cantek.. suke kate2 tu.. byk maksud tersirat :)

udin berkata...

@Jeely jelly

urm.. mmg nostalgia gmbr tu.. thks ye.. besa ja.. gmbr itam putih.. hehe.. :)

iPai berkata...

udin si budak logam ... hee .. dah macam kamen rider dah ..

udin berkata...

@iPai

hehe.. tu belog yg satu g.. saje hobi mase lapang.. :D

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)