~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Selasa, 11 Januari 2011

lalat oh lalat

Assalamualaikum





ngeungggg!!! ngeungggg!!! ngeunggg!!!

hurm.. aku heran betoi dengan sekor lalat ni.. entah mabuk ka.. sasau ka.. x taw la.. agak lama gak aku dok perhati lalat sekor ni.. mula mula dia terbang punya terbang.. pastu tiba tiba terlangar dinding jatuh.. mula mula aku ingat dah mampuih dah.. tapi si lalat ni mangkit bangun terbang balik tapi kali ni dengan speed kelajuan yg semakin bertambah.. dan masih melanggar dinding lagi then jatuh... kemudian si lalat ni masih mangkit lagi ulang menda yg sama berulang kali.. heran heran.. ada sapa sapa taw x awat kenapa lalat ni jadi macam tu???? aku dok pikiaq punya pikiaq maybe lalat ni tension kot.. hurm.. xkan tension sampai macam tu sekali.. haha! :D





maka aku pon wat kesimpulan sendiri sebab apa lalat tu jadi macam tu..

~> maybe frust putus cinta kot.. ni baru pertama kali bercinta.. sekali clash terus hilang kawalan.. 
~> mabuk tahap dewa.. tu pasal main redah ja semua.. bukan ingat apa dah time ni..
~> awek kena kebas balak laen.. nak cari penganti diri x brapa laku.. haha! 
~> tengah latih diri untuk menguatkan badan.. kira pengamal seni bela diri la kot.. 
~> fail exam atau kena tendang keluaq skolah, kolej, U, dan bla bla bla.. 
~> hari hari dok kena berletiaq berleter dengan mak bapak, bos, chek gu skolah, pensyarah, dan bla bla bla..
~> kalah judi.. harta menda semua tergadai.. tinggal sehelai sepinggang ja..
~> saja saja bosan x taw nak wat pa.. so saja maen maen langaq dinding plak..
~> kena buang keja.. sebab slalu tuang ponteng keja..
~> mati pucuk kot.. so amek keputusan baek p mati daripada hidup.. 




p/s: setiap masalah ada jalan penyelesaian.. so kawal perasaan anda.. jangan bertindak macam si lalat ni ok!

2 ulasan:

Maria James berkata...

kihkihkih! penulisan yang kreatif, lau jadi cikgu mesti student happening and bijak. :) hihihi
salam blogger :)

udin berkata...

@Maria James

kihkihkih.. salam blogger jugak.. :)
bijak mengarut je.. jangan jd mcm lalat tu k.. :D

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)