~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Khamis, 27 Januari 2011

ikan misteri

Assalamualaikum








hurm.. sori la rakan rakan blogger sekalian.. minggu ni BL agak jarang update belog.. agak bz sket.. maybe minggu depan kot baru relax sikit.. nak fokus untuk ujian saringan hujung minggu ni.. malam ni pon curi masa update entry ni.. kepada yg tinggal jejak kat kotak jerit tu.. nanti BL balas balik kunjungan korang semua.. huhu..


so malam ni just nak bagi satu teka teki ja.. agak misteri jugak ikan ni.. simpe je teka teki ni.. dalam banyak banyak ikan yg ada kat muka bumi ni.. ikan apa yg pada mulanya disebut dengan huruf jawi dan diakhiri huruf rumi.. hehehe.. hurm.. ikan apa eh? nak tau ikan apa.. mesti nak tau kan.. so kalau nak tau kena jawab dulu teka teki ni.. kena jawab tau.. jawab jangan tak jawab.. sapa yg 1st jawab betul dan tepat.. BL letak link belog diorang kat entry ni.. amacam ok! ;)




TEKA TEKI DAH DI TUTUP!!!




hukhukhuk... T.T tak da respon pon.. hurm.. takpe lah.. maybe korang belom penah dengar kot pasal teka teki ni.. tak susah pon sebenarnya.. cuba korang senaraikan ikan yg selalu korang makan hari hari.. mesti dapat jawapan punya.. tak dapat jugak.. tak pa mai usha gambaq kat bawah ni.. jawapan untuk ikan misteri ni ialah..


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
V








haa.. kenai tak ikan pa ni.. tak kan tak kenai kot.. ni lah ikan bawal.. jawapan untuk teka teki ni.. kan mula kena sebut "ba".. huruf "ba" kan huruf jawi kan.. kan.. kan.. pastu penghujungnya wal.. kalau orang utara panggil ikan bawai.. "wai" kan huruf "y" dalam huruf rumi kan.. kan.. kan.. haha! amacam misteri tak ikan bawai ni.. kahkahkah! ;)


p/s: wah! bajet macam da orang nak masuk belog ni je kan.. ;)

2 ulasan:

Abhamz berkata...

salam, singgah baca n3 ...x dpt jwpn..

klik nuff jugak...

udin berkata...

@Abhamz

wasalam.. thanks singgah.. hehe ;)

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)