~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Isnin, 24 Januari 2011

BLOGGER VS LHDN

Assalamualaikum




hurm.. sebelum ni BL da wat satu entry tentang keratan akhbar dimana blogger mendapat keuntungan sehingga 1 juta.. wah hebat kan.. dengan hanya berblogger ja mampu meraih keuntungan yg lumayan.. maka kedengaran isu dimana LHDN akan mengenakan cukai kepada para blogger.. 


wah! pada mulanya agak tension gak bila dengar berita ni.. wat tu kena cukai.. wat ni kena cukai.. habis macam mana nak wat simpanan kan.. kalau asyik kena cukai ja.. huhu.. lagipon belog BL ni bukan da banyak pengunjung sangat pon.. kalau kena cukai memang tak berbaloi la.. lain la macam blogger blogger lain yg telah meraih keuntungan hasil daripada belog diorangkan.. 

lalu BL pon survey dari belog ke belog yg wat entry berkaitan isu cukai terhadap blogger ni.. akhirnya malam ni.. seorang penulis belog ni telah mengulas secara lebih detail berkaitan isu ni.. nak tahu lebih lanjut tentang isu cukai terhadap blogger ni.. jom terjah belog saudara BeaN MorENo ni.. segala kemusykilan tentang isu ni mungkin akan terjawab melalui entry penulis belog ni.. sekian.. wasalam.. :)




8 ulasan:

DiriKu berkata...

payah la kalau semua kena cukai -.-

udin berkata...

@DiriKu

haha! betoi2.. boleh bnkrup woo mcm ni.. :D

Haziq Yaacob berkata...

ish..baru je masuk dunia blogging ni T.T

udin berkata...

@Haziq Yaacob

bak kata nazmi.. dasat!

Mohamad Izwan berkata...

jangan kumpul earning byk2.. dah leh minima cashout, cashout je.. hehe

udin berkata...

@Mohamad Izwan

haha! betoi2.. langkah bijak dan slamat.. ;)

BeaN MorENo berkata...

thanks for backlink..saya just sampaikan isu je

udin berkata...

@BeaN MorENo

hehe.. :D

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)