~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Ahad, 9 Januari 2011

FACEBOOK Bakal Di Tutup????

Assalamualaikum..








hurm.. skang ni leh kata ramai yg dah ada akaun Facebook Mukabuku bukan? dari budak budak sampai ke orang tua kompem masing masing dah ada.. kira kalau zaman la ni kalau xda FB ni kira kuno la kan.. yeke? apakah faedahnya ada akaun FB ni? penting sangat ker ada akaun FB ni?


sejak wujudnya akaun FB ni telah membawa fenomena baru kepada dunia.. antaranya kesan dari segi persaingan, laman laman sosial seperti myspace, friendster, tagged, hi5, bebo dan macam macam lagi telah semakin kurang digemari.. kewujudan FB ni juga ada yg mendatangkan manfaat dan begitu juga sebaliknya.. ini mengikut pada pengunaan pengunanya.. dari segi bisnes penggunaan FB ini dapat membantu perniaga serta organisasi untuk mempromosikan produk produk dan servis perniagaan mereka.. malah melaui FB juga dapat mengeratkan silaturahim antara keluaraga dan rakan rakan..

namun ada juga segelintir pihak yg menyalahgunakan FB ini.. hingga ada yg bertindak luar batas mencetuskan kontoversi melalui FB ini.. akibat FB ini juga menyebabkan ramai yg lebih gemar bersembang melalui FB berbanding bersosial diluar.. kalau begitu perlukah kewujudan FB ini dikalangan masyarakat sekiranya lebih mendatangkan keburukan berbanding kebaikan.. ada khabar angin mengatakan yg FB bakal ditutup.. yeke? mari terjah ke blog saudara nazirulhazwan ini untuk info selanjutnya.. jom "nazirulhazwanws.blogspot.com".. sekian :)

FACEBOOK WILL END ON MARCH 15th!

PALO ALTO, CA –Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful.

“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”

Zuckerberg went on to explain that starting March 15th, users will no longer be able to access their Facebook accounts.

“After March 15th the whole website shuts down,” said Avrat Humarthi, Vice President of Technical Affairs at Facebook. “So if you ever want to see your pictures again, I recommend you take them off the internet. You won’t be able to get them back once Facebook goes out of business.”

Zuckerberg said that the decision to shut down Facebook was difficult, but that he does not think people will be upset.

“I personally don’t think it’s a big deal,” he said in a private phone interview. “And to be honest, I think it’s for the better. Without Facebook, people will have to go outside and make real friends. That’s always a good thing.”

Some Facebook users were furious upon hearing the shocking news.

“What am I going to do without Facebook?” said Denise Bradshaw, a high school student from Indiana. “My life revolves around it. I’m on Facebook at least 10 hours a day. Now what am I going to do with all that free time?”

However, parents across the country have been experiencing a long anticipated sense of relief.

“I’m glad the Facebook nightmare is over,” said Jon Guttari, a single parent from Detroit. “Now my teenager’s face won’t be glued to a computer screen all day. Maybe I can even have a conversation with her.”

Those in the financial circuit are criticizing Zuckerberg for walking away from a multibillion dollar franchise. Facebook is currently ranked as one of the wealthiest businesses in the world, with economists estimating its value at around 7.9 billion.

But Zuckerberg remains unruffled by these accusations. He says he will stand by his decision to give Facebook the axe.

“I don’t care about the money,” said Zuckerberg. “I just want my old life back.”

The Facebook Corporation suggests that users remove all of their personal information from the website before March 15th. After that date, all photos, notes, links, and videos will be permanently erased.


sumber: weeklyworldnews




p/s: kalau betoi FB bakal ditutup.. maka lepaih ni kaki kaki FB kompem sedey punya.. jangan wat mogok lapaq 4-5 hari sudah.. hahaha!:D

12 ulasan:

..:akyn:.. berkata...

betol ke nie?

udin berkata...

@..:akyn:..

mungkin ye.. mungkin x? apa apa pon kite tunggu 15/3 ni.. kalau betoi2 jadi maka jom ramai2 ucap selamat tinggal dunia FB.. hehe :D

anamizu berkata...

takpe kite tengok je nti die sggup ke nk ttup fsbuk tuh..ngee~~

Mohd Alimie berkata...

Weekly World News banyak buat berita yang bersifat 'jokes' :) Jadi, kemungkinan untuk FB tutup tak mungkin..

udin berkata...

@anamizu

betoi2.. kalau tutup kompem kecoh satu dunia.. haha! :D

udin berkata...

@Mohd Alimie

aku pikir gitu jugak.. maybe ni saja wat gimik nak kasi naik lagi populariti FB.. kalau betoi2 tutup peh! kecoh satu dunia.. haha! :D

bksempoi berkata...

this wat we call conspirasy! nak untungkan sesetengah pihak. Macam sindrom Y2K dulu.

nazirulhazwan~ berkata...

hehe, rasenyer tak tutup kot, klu die penat die patutnye besare je la kan, hehe;p btw thanks linkkan blog den:)

udin berkata...

@bksempoi

haha.. betoi2.. hanya konspirasi semata mata..

udin berkata...

nazirulhazwan~

haha! memang xkan tutup pon.. semua ni hanya rekaan semata mata.. :D

izwanyusof berkata...

kuat pengaruh cerita ni kan?..

udin berkata...

@izwanyusof

tulah pasal.. padahal gimik je pon.. leh pikir logik.. xkan dah untung ribu2 nak tutup buta2 mcm tu ja kn.. haha! tapi kalau betoi2 tutup.. peh! rasanya kecoh kot satu dunia.. haha!

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)