~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Sabtu, 29 Januari 2011

penat! mengah! letih! semua ada!!!

Assalamualaikum..




fuh! penat baru balik dari ujian saringan USM tadi.. tahap kepenatan tak tau nak cakap.. sapa yg p ujian saringan tadi tau la macam mana.. pagi pagi dah kena gerak.. aktiviti hari ni mula mula p daftar dalam kui 8 pagi sampai kui 9.. pastu dengaq briefing apa yg patot dari staf USM.. then dalam pukui 9 suku macam tu p pusat pengajian bahasa, literasi dan terjemahan pulak.. kat sini kena amik ujian lisan bahasa inggeris extra ujian bertulis lagi.. main tibai ja speaking depan penemuduga tadi.. jawab essay pon lebih kurang ja.. sampai penemuduga tu pon gelak ja dengaq BL speking tadi.. dia mesti pikiaq ntah apa la mamat ni cakap.. huhu.. essay tu tak mau cakap la.. harap harap dia paham la apa yg BL karang tadi.. T.T 

then dalam pukui 11 macam tu rest jap sampai pukui 2 petang.. then kena p dewan utama pelajar pulak ada ujian bertulis.. hurm nama ja ujian bertulis siap kuar soalan kira kira, isu semasa, subjektif, esei dan bla.. bla.. bla.. main hentam ja jawab apa yg patot.. huhu.. esok da lagi tak tau la macam mana pulak.. aktiviti untuk sok pulak pagi pagi dalam pukui 8 pagi sampai 10 pagi ada ujian kecergasan kat satadium USM.. pastu kena gerak p PPKT, bangunan Eureka pulak untuk ujian sahsiah diri dalam pukui 11 sampai 1 petang.. pastu dalam pukui 2 petang pulak kena gerak g dewan utama pelajar untuk ujian berkumpulan pulak sampai pukui 6 petang.. huhuhu.. esok apa yg BL nak merapu tak tau la.. 

bila pikiaq pikiaq balik macam wat susah diri pulak apply jawatan pembantu tadbir ni.. rasa rasanya keja perunding takaful yg BL wat selama ni lagi boleh untung kalau nak dibandingkan dengan gaji jawatan pegawai tadbir ni yg lebih kurang dalam 2 ribu lebih macam tu ja kot.. dah la yg mai apply untuk jawatan ni dalam 3 ribu pemohon.. pastu jawatan yg ditawarkan maybe dalam 6 atau 7 macam tu ja.. hurm.. ntah boleh dapat ka tak tak tau la.. berserah saja lah kan.. 






p/s: awat la susah sangat nak appy keja dengan kerajaan.. huhuhu.. T.T

6 ulasan:

►AdamXis◄ berkata...

As salam...gudluck yer BL...klo dapat tuu rezeki...skrg nie susah nk dpt kerja Gov...

udin berkata...

►AdamXis◄

huhu.. thanks bro.. harap2 mcm tu la.. mmg susah nk dpt keja dgn gov skang ni..

Ina berkata...

As Salam..a'a..memang susah gov. ni..kalau bukak pun bukan jawatan tetap..

ku izzati berkata...

all da best BL..harap2 dapat la..

♥Ismi Huda♥ berkata...

mmg susah nk keja dgn krajaan ni..huhu.. all d best~! :)

udin berkata...

Ina

huhu.. betoi2..

ku izzati

thanks :) hrp2 mcm tu la kn.. hurm

♥Ismi Huda♥

yup.. thanks :)

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)