~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Jumaat, 31 Disember 2010

SELAMAT TINGGAL 2010

Assalamualaikum..






hurm.. tinggal beberapa jam saja lagi tahun 2010 akan meninggalkan kita.. kejap ja kan dah habis setahun.. banyak peristiwa yg telah berlaku di dlm hidup aku sepanjang tahun ni.. ada yg manis dan juga sebaliknya.. walau apa pon segala kenangan yg telah berlalu itu akan menjadi sejarah dlm hidup aku sepanjang tahun 2010 ini.. huhu..

SEGMEN JOM BERKENALAN

Assalamualaikum..




huhuhu.. terharu2..
kali ni aku di tag che ardini lagi utk join "SEGMEN JOM BERKENALAN"..
kalau sapa2 nak join mai baca syarat2 kat bwh ni..

Khamis, 30 Disember 2010

ditag oleh en yuddin

Assalamualaikum..




huhu.. terharu2.. 
chek2 kotak jerit ada gak insan yg bagi award plak..
makaseh byk la yer en.yudin.. :D 
wat susah2 jer..
da org bg amik ja la kn.. hehe..

cuti.. cuti.. cuti..

Assalamualaikum..


mcm2.. gara2 ats kejayaan pasukan MALAYSIA menjadi juara piala AFF Suzuki 2010.. maka PM dgn rasminya telah mengumumkan bahawa hari jumaat ni bersaan 31 disember 2010 adalah cuti umum.. sempoi.. haha :D

Rabu, 29 Disember 2010

Kita Adalah JUARA!!!

Assalamualaikum



fuh berdebar debar time tengok bola tadi.. geram gila wei tengok gelagat pengadil yg berat sebelah.. 
walaupon pada perlawanan kedua di ini kita tewas 2-1.. namun atas kejayaan perlawanan pertama di Bukit Jalil dengan jumlah jaringan 3-0 maka.. akhirnya.. akhirnya.. akhirnya..

Selasa, 28 Disember 2010

Demi Setitis Air


Assalamualaikum..



air oh air..
korang penah rase x mcm mane xde air??
perit dow bile xde air..
manyak menda jd tergendala..

Ahad, 26 Disember 2010

Saya Anak Malaysia

Assalamualaikum..




tiba2 malam ni mcm nak berdiri luar umah nyanyi lagu Negaraku..
semua dh taw kn keputusan Malaysia vs Indonesia sebentar tadi..
mmg terbaek... aku bangga jadi rakyat Malaysia... hehe..
tahniah diucapkan kpd pemain pemain Malaysia.. 3-0 tu.... :D

500 BLOG !

Assalamualaikum..



1st Time Kena Tag

Assalamualaikum..




bg aku gelak sat....hahahah!
xsangka blog mcm nih pon ada orang tag...
lawa sgt ka???? hurm....
tapi apa2 pon terima kasih lah yer cik hasmida..
wat susah2 je tag... hehe :D

Syirik Dalam Kehidupan Harian

Assalamualaikum


sambil tengah jejalan usha blog rakan rakan blog tadi BL tertarik dengan entry saudara nasique ini tentang "syirik setiap hari tanpa kita sedari".. jika berminat klik sini

Sabtu, 25 Disember 2010

Garo

Assalamualaikum


kali ni rindu plak nak wat entry pasal siri Tokusatsu.. penah layan drama Garo tak? sebenarnya drama ni dah lama ditayangkan melalui Tv Tokyo pada 7 Oktober 2005 hingga 31 Mac 2006..  penah gak ditayangkan di Malaysia melalui siaran 8Tv.. untuk makluman jalan cite drama Garo ini hanya mengandungi 25 episod sahaja..

Jumaat, 24 Disember 2010

hidup ini umpama roda

Assalamualaikum


kemarin result pmr telah diumumkan.. tahniah diucapkan  kepada adik adik kite yg dapat result yg cemerlang.. semoga teruskan usaha untuk spm plak nanti k.. kepada adik adik yg tak berjaya tu takpe jangan bersedih sangat k.. biaselah idup ini umpama roda.. ade mase kita diatas dan begitu juga sebaliknya.. yg penting kita harus sentiasa perbaiki kelemahan diri supaya jadi lebih baik g.. tak semestinya korang gagal dalam akademik bermakna korang tak bleh berjaya dalam idup kan.. 

Propaganda Yahudi dan Nasrani

Assalamualaikum


pagi tadi BL ada mengikuti rancangan Tanyalah Ustaz di TV9.. isu yg dibincangkan adalah berkaitan dengan mengapa remaja zaman kini semakin mundur dari segi akhlak.. antara punca punca penyebab remaja semakin mundur dari segi akhlak akibat propaganda yg telah dicipta oleh Yahudi dan Nasrani iaitu 5S dan 5F.. apakah 5S dan 5F ini? 5S merujuk kepada SONG, SPORT, SEX, STIM, dan SCREEN manakala 5F pula merujuk kepada FINANCE, FOOD, FUN, FASHION, dan FILM.. bagaimanakah 5S dan 5F ini boleh mempengaruhi akhlak remaja hari ini?


Khamis, 23 Disember 2010

Hukum Melancap atau Onani?

Assalamualaikum


sebelum ni BL selalu wat entry pasal cite jepun la, kamen rider la, dan ntahapahapantah g kan? kali ni nak kongsi tentang satu artikel berkaitan hukum melancap atau onani di dalam Islam? memang tidak dinafikan kebanyakkan golongan laki laki suka sangat dengan habit melancap atau onani ni.. bila ditanya ramai yg cakap tak leh kawal nafsu la.. tak cukup dwet nak kawen la.. ada jugak yg cakap lebih baik onani dari layan pelacur.. hoho.. tak kisah la.. tu pendapat masing masing.. BL tak maw komen apa apa pasal isu ni.. jom hayati artikel tentang hukum melancap ini semoga dapat memberi kesedaran kepada kita semua especially kaum kaum adam.. hehe.. :D

TAMAN PERMAINAN MAUT

Assalamualaikum


penah dengar tak tentang TAMAN PERMAINAN MAUT??? percayakah yg TAMAN PERMAINAN MAUT ini wujud di dunia nyata??? peristiwa ngeri ini penah berlaku kepada sekumpulan remaja di Jepun.. kesan akibat peristiwa tersebut telah menghantui hidup remaja remaja tersebut..


Rabu, 22 Disember 2010

KAMEN RIDER di dunia sebenar???

Assalamualaikum


ada tak sapa sapa kat sini yg minat layan cite TOKUSATSU?? ala cite yg seangkatan dengan oltromen, gaban, sentai, dan jugak kamen rider.. mungkin ade yg minat dan juga sebaliknya kan.. kebanyakkan org akan beranggapan yg cite TOKUSATSU nih utk budak budak ja kan.. yeke?? bagi BL itu mengikut pandangan masing masing la kan..

Ahad, 19 Disember 2010

streamyx oh streamyx

Assalamualaikum



aku, dia & kamen rider

Assalamualaikum


HENSHINNNN!!!!!


bile layan ja siri tokusatsu especially kamen rider teringat BL mase zaman kecik2 dulu.. time kecik kecik dulu suke sangat BL berangan jadik satria perkasa hitam.. memang layan abes la cite ni.. ingat g mase tu BL umur 7 tahun kot.. mase tu maseh menetap kat negeri kelantan.. time tu mane ade g tenet kalu nak muat turun.. cd ngan dvd pon maseh lom da g kot (mungkin la kan..mana la BL taw time tu kecik g..hehe) time tu yg feymes pita video.. bleh kata seminggu sekali mesti BL ajak ayah g kedai sewa video.. mase zaman tu mmg laku abes la kedai sewa video nih.. sekali pegi kompem 4-5 kotak tape gak yg akan di bawa balik..

Sabtu, 18 Disember 2010

Siapakah ADOLF HITLER sebenarnya???

Assalamualaikum


kali ni BL nak wat entry tentang seorang tokoh yg tak asing lagi dimata dunia iaitu ADOLF HITLER.. ampa korang kenal tak sapa ADOLF HITLER ni??? tahukah ampa korang sapa ADOLF HITLER ini sebenarnya??? sapa yg tak kenal dgn individu bernama ADOLF HITLER ini bukan yg dilabelkan sebagai seorang diktator yg gila kuasa, kejam & bengis oleh kebanyakkan orang barat.. 

Rabu, 15 Disember 2010

HUJAN DARAH

Assalamualaikum


kita sudah sedia maklum dengan peribahasa bahasa melayu ini "HUJAN EMAS DI NEGERI ORANG, HUJAN BATU DI NEGERI SENDIRI, LEBIH BAIK DI NEGERI SENDIRI" yang membawa maksud walaupun kelebihan di negeri orang, tetap negeri sendiri lebih baik lagi.

tetapi pernah kah ampa korang mendengar tentang HUJAN DARAH??? agak pelik jugak bukan..


Isnin, 13 Disember 2010

Di Ganggu Makhluk Pelik...

Assalamualaikum


hurm.. semua orang penah mimpi kan??? tak kan tak penah mimpi kot.. mesti ada punya.. tak kiralah mimpi ehem ehem ka, mimpi jadi jutawan ka, mimpi jadi superhero ka, dan macam macam lagi lah.. tapi penah kah ampa korang terjaga secara mengejut di tengah malam kerana mendapat mimpi mimpi  ngeri macam diganggu bayangan puaka ka? atau diserang oleh binatang buas ka? mungkin ada yg penah.. mungkin juga ada yg tidak kan.. tarak pa bagi yg penah mengalami pengalaman seperti ini tentu ampa korang akan termenung memikirkan maksud yg tersirat daripada mimpi ngeri tersebut.. 

Sabtu, 11 Disember 2010

GOGOPLATA

Assalamualaikum


hari ni BL masih g nak wat entry pasal seni bela diri.. tapi sebelum tu BL nak ampa korang usha dulu gambaq kat bawah ni..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
V




Khamis, 9 Disember 2010

BRUCE LEE vs MAHAGURU SILAT GAYONG MALAYSIA

Assalamualaikum


hari ni BL nak kongsi satu info pasal Bruce Lee.. sapa yg tak kenal dengan mamat ni kan?? merupakan antara bintang filem seni bela diri yg terkenal pd era 70an.. antara filem filem yg dibintanginya ialah "The Big Boss", "Fist of Fury", "Way of the Dragon", "Enter the Dragon" & "The Game of Death".. selain itu Lee juga merupakan pengasas kepada seni bela diri Jeet Kune Do atau JKD Amerika-China.. tahukah korang yg Bruce Lee penah mencabar untuk bertarung dengan seorang Mahaguru Silat Gayong Malaysia??? percayakah korang yg Bruce Lee telah di tewaskan oleh Mahaguru tersebut???

Jumaat, 3 Disember 2010

Oat Pisang

Assalamualaikum


hari ni BL nak kongsi satu resepi degan ampa korang semua.. penah makan quaker oat tak? ala makanan ni lebih kurang macam nestum dengan bubur la gak? untuk pengetahuan oat atau nama saintifiknya "Avena Sativa" merupakan sejenis spesies bijiran.. BL tak nak terang panjang lebar pasal oat nih.. kalau ampa korang nak taw pasal oat nih leh refer mesin pencarian yg sedia ada k.. 

Pasangan Bercouple Dibelit Ular Ketika Berzina

Assalamualaikum


hurm.. sering kali kita lihat di surat khabar dan juga warta berita di televisyen tentang kes maksiat yg berlaku secara berleluasa terutama melibatkan generasi muda.. boleh dikatakan kes ini semakin hari semakin menjadi jadi seolah olah dah jadi trend di masa kini.. Memang sakit mata memandang kelibat golongan muda yg tanpa segan silu bercouple di sana sini.. apakah mereka ini sudah tidak takut akan azab ALLAH S.W.T.??? tahukah diorang bahawa apa yg mereka lakukan itu adalah satu dosa??? 

Khamis, 2 Disember 2010

aku dilanda penyakit misteri...

Assalamualaikum


demam.. oh.. demam.. huhuhu.. dok tak dok leh kena demam plak BL ni.. isk isk isk.. tapi bukan demam sebarangan.. demam ni lain sikit.. kalau p chek doktor pon mesti tak da ubat punya.. BL leh kena demam ni pon dari cousin BL.. dia la yg mai bawak penyakit ni kat BL.. tapi nak wat macam mana kan dah nasib badan kan.....disebabkan BL ni jenis yg prihatin.. prihatin la sangat kan..hahaha! so BL nak kongsi dengan ampa korang pasal penyakit misteri yg BL kena ni.. bukan nak menagih simpati dari ampa korang.. tapi just nak bagi peringatan supaya ampa korang lebih berjaga jaga lepas ni.. dah nak dekat seminggu masih tak lega lega demam BL ni.. nak taw BL kena penyakit apa? teruskan membaca k..

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)