~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Ahad, 19 Disember 2010

aku, dia & kamen rider

Assalamualaikum


HENSHINNNN!!!!!


bile layan ja siri tokusatsu especially kamen rider teringat BL mase zaman kecik2 dulu.. time kecik kecik dulu suke sangat BL berangan jadik satria perkasa hitam.. memang layan abes la cite ni.. ingat g mase tu BL umur 7 tahun kot.. mase tu maseh menetap kat negeri kelantan.. time tu mane ade g tenet kalu nak muat turun.. cd ngan dvd pon maseh lom da g kot (mungkin la kan..mana la BL taw time tu kecik g..hehe) time tu yg feymes pita video.. bleh kata seminggu sekali mesti BL ajak ayah g kedai sewa video.. mase zaman tu mmg laku abes la kedai sewa video nih.. sekali pegi kompem 4-5 kotak tape gak yg akan di bawa balik..

antara cite yg BL suke layan time tu kompem gaban, satria perkasa hitam, oltromen & juga power rangers.. memang setiap kali pegi kedai sewa video nih kompem siri siri tokusatsu ni yg BL sambar dulu.. yg herannya banyak g katun lain yg ada tp tetap cite jenis mcm ni gak yg dok suka layan.. yg tak tahan semua video tu bukan ada subtitle sari kata pon.. tapi maseh leh layan mcm paham giler..haha (ni lah keistimewaan zaman kanak2 btoi x..sapa sapa yg lahir zaman 80-90 an kompem penah rase punye lah)

erm.. tapi bukan selalu sangat ayah pegi kedai sewa video nih.. selalunya kalau tak dpt pegi BL akan pegi bertandang ke umah member mase kecik kecik dulu.. memang agak kerap jugak lah wat mukaak t malu g lepak umah member BL tu semata mata nak layan cite satria perkasa hitam fevered BL tu.. yelah member BL ni jenis family berada sket.. selalunya kompem bapa dia beli punya r video kegemaran kita orang tu.. leh kata setiap kali ada video baru beli kompem BL akan terjegat kat depan pintu pagar umah dia.. tp family diorang jenis tak kisah.. siap jamu makan lagi.. (rezeki budak budak time tu..hehe)

sekarang bila BL tengok balik cite kamen rider zaman showa especially kamen rider black & black rx kompem L teringat kat member sorang ni.. walaupon BL dah tak brapa ingat sangat dah muka dia macam mana.. yelah time dok kat kelantan pon sampai hujung darjah satu ja.. pastu pindah balik penang balik.. dah lebih 15 tahun memang kompem tak ingat.. entah skang dah jadi apa la agaknya kat dia.. BL harap sangat suatu hari nanti BL dapat bertemu semula dengan dia.. huhuhu.. macam jejak kasih pulak kan.. mudah mudahan di izinkan Tuhan.. InsyaALLAH..










BL: penangan akibat selalu layan siri tokusatsu ni.. sampai skang tak leh buang tabiat ni.. siap wat satu belog khas untuk siri kamen rider ni.. hehe! jom terjah "kipas susah mati kamen rider"

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

best sama mcm aku, figure aku pasal masked rider nie pun belambak hahah

udin berkata...

haha! sempoi2..

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)