~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Jumaat, 31 Disember 2010

SELAMAT TINGGAL 2010

Assalamualaikum..






hurm.. tinggal beberapa jam saja lagi tahun 2010 akan meninggalkan kita.. kejap ja kan dah habis setahun.. banyak peristiwa yg telah berlaku di dlm hidup aku sepanjang tahun ni.. ada yg manis dan juga sebaliknya.. walau apa pon segala kenangan yg telah berlalu itu akan menjadi sejarah dlm hidup aku sepanjang tahun 2010 ini.. huhu..

SEGMEN JOM BERKENALAN

Assalamualaikum..




huhuhu.. terharu2..
kali ni aku di tag che ardini lagi utk join "SEGMEN JOM BERKENALAN"..
kalau sapa2 nak join mai baca syarat2 kat bwh ni..

Khamis, 30 Disember 2010

ditag oleh en yuddin

Assalamualaikum..




huhu.. terharu2.. 
chek2 kotak jerit ada gak insan yg bagi award plak..
makaseh byk la yer en.yudin.. :D 
wat susah2 jer..
da org bg amik ja la kn.. hehe..

cuti.. cuti.. cuti..

Assalamualaikum..


mcm2.. gara2 ats kejayaan pasukan MALAYSIA menjadi juara piala AFF Suzuki 2010.. maka PM dgn rasminya telah mengumumkan bahawa hari jumaat ni bersaan 31 disember 2010 adalah cuti umum.. sempoi.. haha :D

Rabu, 29 Disember 2010

Kita Adalah JUARA!!!

Assalamualaikum



fuh berdebar debar time tengok bola tadi.. geram gila wei tengok gelagat pengadil yg berat sebelah.. 
walaupon pada perlawanan kedua di ini kita tewas 2-1.. namun atas kejayaan perlawanan pertama di Bukit Jalil dengan jumlah jaringan 3-0 maka.. akhirnya.. akhirnya.. akhirnya..

Selasa, 28 Disember 2010

Demi Setitis Air


Assalamualaikum..



air oh air..
korang penah rase x mcm mane xde air??
perit dow bile xde air..
manyak menda jd tergendala..

Ahad, 26 Disember 2010

Saya Anak Malaysia

Assalamualaikum..




tiba2 malam ni mcm nak berdiri luar umah nyanyi lagu Negaraku..
semua dh taw kn keputusan Malaysia vs Indonesia sebentar tadi..
mmg terbaek... aku bangga jadi rakyat Malaysia... hehe..
tahniah diucapkan kpd pemain pemain Malaysia.. 3-0 tu.... :D

500 BLOG !

Assalamualaikum..



1st Time Kena Tag

Assalamualaikum..




bg aku gelak sat....hahahah!
xsangka blog mcm nih pon ada orang tag...
lawa sgt ka???? hurm....
tapi apa2 pon terima kasih lah yer cik hasmida..
wat susah2 je tag... hehe :D

Syirik Dalam Kehidupan Harian

Assalamualaikum


sambil tengah jejalan usha blog rakan rakan blog tadi BL tertarik dengan entry saudara nasique ini tentang "syirik setiap hari tanpa kita sedari".. jika berminat klik sini

Sabtu, 25 Disember 2010

Garo

Assalamualaikum


kali ni rindu plak nak wat entry pasal siri Tokusatsu.. penah layan drama Garo tak? sebenarnya drama ni dah lama ditayangkan melalui Tv Tokyo pada 7 Oktober 2005 hingga 31 Mac 2006..  penah gak ditayangkan di Malaysia melalui siaran 8Tv.. untuk makluman jalan cite drama Garo ini hanya mengandungi 25 episod sahaja..

Jumaat, 24 Disember 2010

hidup ini umpama roda

Assalamualaikum


kemarin result pmr telah diumumkan.. tahniah diucapkan  kepada adik adik kite yg dapat result yg cemerlang.. semoga teruskan usaha untuk spm plak nanti k.. kepada adik adik yg tak berjaya tu takpe jangan bersedih sangat k.. biaselah idup ini umpama roda.. ade mase kita diatas dan begitu juga sebaliknya.. yg penting kita harus sentiasa perbaiki kelemahan diri supaya jadi lebih baik g.. tak semestinya korang gagal dalam akademik bermakna korang tak bleh berjaya dalam idup kan.. 

Propaganda Yahudi dan Nasrani

Assalamualaikum


pagi tadi BL ada mengikuti rancangan Tanyalah Ustaz di TV9.. isu yg dibincangkan adalah berkaitan dengan mengapa remaja zaman kini semakin mundur dari segi akhlak.. antara punca punca penyebab remaja semakin mundur dari segi akhlak akibat propaganda yg telah dicipta oleh Yahudi dan Nasrani iaitu 5S dan 5F.. apakah 5S dan 5F ini? 5S merujuk kepada SONG, SPORT, SEX, STIM, dan SCREEN manakala 5F pula merujuk kepada FINANCE, FOOD, FUN, FASHION, dan FILM.. bagaimanakah 5S dan 5F ini boleh mempengaruhi akhlak remaja hari ini?


Khamis, 23 Disember 2010

Hukum Melancap atau Onani?

Assalamualaikum


sebelum ni BL selalu wat entry pasal cite jepun la, kamen rider la, dan ntahapahapantah g kan? kali ni nak kongsi tentang satu artikel berkaitan hukum melancap atau onani di dalam Islam? memang tidak dinafikan kebanyakkan golongan laki laki suka sangat dengan habit melancap atau onani ni.. bila ditanya ramai yg cakap tak leh kawal nafsu la.. tak cukup dwet nak kawen la.. ada jugak yg cakap lebih baik onani dari layan pelacur.. hoho.. tak kisah la.. tu pendapat masing masing.. BL tak maw komen apa apa pasal isu ni.. jom hayati artikel tentang hukum melancap ini semoga dapat memberi kesedaran kepada kita semua especially kaum kaum adam.. hehe.. :D

TAMAN PERMAINAN MAUT

Assalamualaikum


penah dengar tak tentang TAMAN PERMAINAN MAUT??? percayakah yg TAMAN PERMAINAN MAUT ini wujud di dunia nyata??? peristiwa ngeri ini penah berlaku kepada sekumpulan remaja di Jepun.. kesan akibat peristiwa tersebut telah menghantui hidup remaja remaja tersebut..


Rabu, 22 Disember 2010

KAMEN RIDER di dunia sebenar???

Assalamualaikum


ada tak sapa sapa kat sini yg minat layan cite TOKUSATSU?? ala cite yg seangkatan dengan oltromen, gaban, sentai, dan jugak kamen rider.. mungkin ade yg minat dan juga sebaliknya kan.. kebanyakkan org akan beranggapan yg cite TOKUSATSU nih utk budak budak ja kan.. yeke?? bagi BL itu mengikut pandangan masing masing la kan..

Ahad, 19 Disember 2010

streamyx oh streamyx

Assalamualaikum



aku, dia & kamen rider

Assalamualaikum


HENSHINNNN!!!!!


bile layan ja siri tokusatsu especially kamen rider teringat BL mase zaman kecik2 dulu.. time kecik kecik dulu suke sangat BL berangan jadik satria perkasa hitam.. memang layan abes la cite ni.. ingat g mase tu BL umur 7 tahun kot.. mase tu maseh menetap kat negeri kelantan.. time tu mane ade g tenet kalu nak muat turun.. cd ngan dvd pon maseh lom da g kot (mungkin la kan..mana la BL taw time tu kecik g..hehe) time tu yg feymes pita video.. bleh kata seminggu sekali mesti BL ajak ayah g kedai sewa video.. mase zaman tu mmg laku abes la kedai sewa video nih.. sekali pegi kompem 4-5 kotak tape gak yg akan di bawa balik..

Sabtu, 18 Disember 2010

Siapakah ADOLF HITLER sebenarnya???

Assalamualaikum


kali ni BL nak wat entry tentang seorang tokoh yg tak asing lagi dimata dunia iaitu ADOLF HITLER.. ampa korang kenal tak sapa ADOLF HITLER ni??? tahukah ampa korang sapa ADOLF HITLER ini sebenarnya??? sapa yg tak kenal dgn individu bernama ADOLF HITLER ini bukan yg dilabelkan sebagai seorang diktator yg gila kuasa, kejam & bengis oleh kebanyakkan orang barat.. 

Rabu, 15 Disember 2010

HUJAN DARAH

Assalamualaikum


kita sudah sedia maklum dengan peribahasa bahasa melayu ini "HUJAN EMAS DI NEGERI ORANG, HUJAN BATU DI NEGERI SENDIRI, LEBIH BAIK DI NEGERI SENDIRI" yang membawa maksud walaupun kelebihan di negeri orang, tetap negeri sendiri lebih baik lagi.

tetapi pernah kah ampa korang mendengar tentang HUJAN DARAH??? agak pelik jugak bukan..


Isnin, 13 Disember 2010

Di Ganggu Makhluk Pelik...

Assalamualaikum


hurm.. semua orang penah mimpi kan??? tak kan tak penah mimpi kot.. mesti ada punya.. tak kiralah mimpi ehem ehem ka, mimpi jadi jutawan ka, mimpi jadi superhero ka, dan macam macam lagi lah.. tapi penah kah ampa korang terjaga secara mengejut di tengah malam kerana mendapat mimpi mimpi  ngeri macam diganggu bayangan puaka ka? atau diserang oleh binatang buas ka? mungkin ada yg penah.. mungkin juga ada yg tidak kan.. tarak pa bagi yg penah mengalami pengalaman seperti ini tentu ampa korang akan termenung memikirkan maksud yg tersirat daripada mimpi ngeri tersebut.. 

Sabtu, 11 Disember 2010

GOGOPLATA

Assalamualaikum


hari ni BL masih g nak wat entry pasal seni bela diri.. tapi sebelum tu BL nak ampa korang usha dulu gambaq kat bawah ni..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
V




Khamis, 9 Disember 2010

BRUCE LEE vs MAHAGURU SILAT GAYONG MALAYSIA

Assalamualaikum


hari ni BL nak kongsi satu info pasal Bruce Lee.. sapa yg tak kenal dengan mamat ni kan?? merupakan antara bintang filem seni bela diri yg terkenal pd era 70an.. antara filem filem yg dibintanginya ialah "The Big Boss", "Fist of Fury", "Way of the Dragon", "Enter the Dragon" & "The Game of Death".. selain itu Lee juga merupakan pengasas kepada seni bela diri Jeet Kune Do atau JKD Amerika-China.. tahukah korang yg Bruce Lee penah mencabar untuk bertarung dengan seorang Mahaguru Silat Gayong Malaysia??? percayakah korang yg Bruce Lee telah di tewaskan oleh Mahaguru tersebut???

Jumaat, 3 Disember 2010

Oat Pisang

Assalamualaikum


hari ni BL nak kongsi satu resepi degan ampa korang semua.. penah makan quaker oat tak? ala makanan ni lebih kurang macam nestum dengan bubur la gak? untuk pengetahuan oat atau nama saintifiknya "Avena Sativa" merupakan sejenis spesies bijiran.. BL tak nak terang panjang lebar pasal oat nih.. kalau ampa korang nak taw pasal oat nih leh refer mesin pencarian yg sedia ada k.. 

Pasangan Bercouple Dibelit Ular Ketika Berzina

Assalamualaikum


hurm.. sering kali kita lihat di surat khabar dan juga warta berita di televisyen tentang kes maksiat yg berlaku secara berleluasa terutama melibatkan generasi muda.. boleh dikatakan kes ini semakin hari semakin menjadi jadi seolah olah dah jadi trend di masa kini.. Memang sakit mata memandang kelibat golongan muda yg tanpa segan silu bercouple di sana sini.. apakah mereka ini sudah tidak takut akan azab ALLAH S.W.T.??? tahukah diorang bahawa apa yg mereka lakukan itu adalah satu dosa??? 

Khamis, 2 Disember 2010

aku dilanda penyakit misteri...

Assalamualaikum


demam.. oh.. demam.. huhuhu.. dok tak dok leh kena demam plak BL ni.. isk isk isk.. tapi bukan demam sebarangan.. demam ni lain sikit.. kalau p chek doktor pon mesti tak da ubat punya.. BL leh kena demam ni pon dari cousin BL.. dia la yg mai bawak penyakit ni kat BL.. tapi nak wat macam mana kan dah nasib badan kan.....disebabkan BL ni jenis yg prihatin.. prihatin la sangat kan..hahaha! so BL nak kongsi dengan ampa korang pasal penyakit misteri yg BL kena ni.. bukan nak menagih simpati dari ampa korang.. tapi just nak bagi peringatan supaya ampa korang lebih berjaga jaga lepas ni.. dah nak dekat seminggu masih tak lega lega demam BL ni.. nak taw BL kena penyakit apa? teruskan membaca k..

Isnin, 29 November 2010

Memutuskan Silaturahim, Satu Dosa Besar

Assalamualaikum


hari ni BL tak berapa da mood sangat nak update blog ni.. sekadar nak kongsi satu artikel keagamaan tentang hukum memutuskan silaturahim adalah satu dosa besar.. semoga artikel ni dapat memberi manfaat kepada pembaca sekalian.. INSYAALLAH..

Sabtu, 27 November 2010

Soalan Maut Dari Paderi!

Assalamualaikum


jom kita menghayati kisah antara seorang pemuda yg disoal selidik oleh ketua paderi di gereja Samaan.. sebanyak 22 soalan telah disoal oleh ketua paderi kepada pemuda tersebut.. ingin mengetahui apakah soalan maut yg ditanya oleh ketua paderi kpd pemuda tersebut??? sila teruskan pembacaan anda...semoga pembaca sekalian dapat sesuatu pengajaran daripada kisah ini.. hurm..

KES MURTAD DI KALANGAN ORANG MELAYU

Assalamualaikum


hari ni BL nak kongsi artikel tentang kes murtad yg berlaku dikalangan orang ISLAM especially bangsa MELAYU.. BL dapat artikel ni dari member fesbuk.. semoga artikel yg BL nak kongsi ni dapat memberi pengajaran kepada kita semua.. INSYAALLAH..

TAKTIK CINA JATUHKAN MELAYU!!!!!

Assalamualaikum


lama betoi aih BL tak update blog ni kan.. dah bersawang penuh dah.. bukan tak maw update tapi malas nak tulis.. huhu.. kali ni BL nak kongsi rencana yg BL dapat dari member fesbuk BL.. entry BL kali ni tentang macam mana taktik cina jatuhkan melayu.. BL bukan nak wat isu perkauman ok.. sekadar ingin memberi kesedaran kepad orang melayu terutama generasi muda macam BL ni supaya lebih terbuka minda untuk lebih maju.. yelah memang lah kita ni penduduk pribumi di bumi malaysia ni.. tapi sampai bila nak harap kat kerajaan ja kan.. 

Sabtu, 30 Oktober 2010

datang pergi....

Assalamualaikum


Pejam celik.. Pejam celik.. Kejap aja dah habis 9 hari training AOB dekat Akademi Etiqa.. Walaupun singkat memang BL tak akan lupa kenangan bersama member member baru kat situ.. Macam macam ragam yang dok ada.. Trainer trainer pon sempoi sempoi aja semua.. Siap dapat makan free lagi untuk lunch dengan tea break.. Memang tak sia sia BL join training ni.. Banyak yang BL nak cite sebenarnya.. Tapi malas pulak nak taip.. hahaha! 

Rabu, 20 Oktober 2010

hari pertamaku di keyell...

Assalamualaikum


Fuh!!! Penat.. Penat.. Sampai juga BL dekat keyell.. Padahal bukan BL yg drive kereta pun.. Punya la renyah nak cari jalan kat keyell ni.. Yelah dah jarang mai keyell kan.. Sekali mai teraba raba dok cari jalan.. Tapi alhamdulillah jumpa gak tempat yg di cari.. Sampai aja kat Akademi Etiqa BL terus naik ke tingkat 12.. Jumpa degan minah kerani dekat situ.. Boleh tahan gak.. Cute siot.. Orang Penang pula tu.. Hehehe.. BL minta minah ni bawa BL pergi jumpa dengan staf dekat situ.. Dekat tingkat 15 untuk tanya tempat penginapan BL. 

Sabtu, 16 Oktober 2010

kpala otak berserabut.....

Assalamualaikum


Hurm.. Kemarin GAM BL mesej yang kursus yang tertunda hari tu telah ditetapkn pada 21 haribulan ni hingga 4 nov.. Huhuhu.. Tapi entah mengapa pula BL rasa macam malas nak pergi kursusu tu.. Tapi kalau BL tak pergi macam rugi pula.. BL ni dah la takde pengalaman keje.. Masa mengaji kat kampus dulu pun BL tak amik praktikal.. Haishhhh!!!!! Macam mana ni???? 

Khamis, 14 Oktober 2010

sekali kena tunda la plakkkk

Assalamualaikum


CIS!!! Hampeh betul la!!! Baru kejap aja tadi BL dapat mesej dari GAM BL yang kursus AOB yang sepatutnya BL hadiri pada 18 ni di tunda ke tarikh yang akan diberitahu kelak.. Sebab utama masalah teknikal apa tah!!!!!!!!! Adoiiiiiii!!!!! Baru aja BL tengah berangan nak jalan jalan kat keyell tu.. Yelah BL ni bukan jenis suka melancong sangat.. Alang alang dapat peluang boleh pergi kursus dekat sana boleh la juga ambil kesempatan makan angin juga.. Tapi nak buat macam mana????? Sudah kena tunda?????? Jadi plan BL pon kena tunda jugak la.. 

Isnin, 11 Oktober 2010

selamat tinggal DUNIA.....

Assalamualaikum


Aku sedih akan meninggalkan keluarga.. Aku sedih untuk meninggalkan kampung halaman.. Demi untuk mengejar impian & cita cita.. Aku harus pergi.. Pergi mencari.. Mencari pengalaman hidup di kota metropolitan.. Walaupun berat hatiku untuk pergi.. Namun aku gagahkan jua.. Semoga jalan yang aku pilih ini.. Jalan yang terbaek buat diriku.. SELAMAT TINGGAL DUNIA..

Sabtu, 2 Oktober 2010

kejutkan aku

Assalamualaikum


Apa khabar korang semua.. Fuhhh!!!! Lama betoi tak update blog ni.. Dah bersawang blog budak logam ni.. Laman sesawang la katakan.. Hehehe.. Kali ni BL nak kenalkan kat korang pasal satu band bawah tanah pula.. Band ni BL kenal pon masa BL singgah menyinggah betoi ka ayat aku ni.. lantaklah.. laman myspace BL.. Boleh tahan juga la muzik diorang.. BL tak pasti sama ada band ni masih baru atau sudah lama bertapak.. Yang pasti genre muzik diorang bawa adalah reggae.. 

Selasa, 7 September 2010

Salam Aidilfitri

Assalamualaikum


Hurm.. Kejap aja kan Ramadhan dah nak meninggalkn kita.. InshaALLAH kalau panjang umur kita berjumpa lagi bulan Ramadhan di tahun depan pula.. Dengan ini BL ingin mengambil kesempatan untuk memohon maaf dari kawan kawan semua andai ada kesilapan yang dah BL lakukan kepada korang semua sebelum ini.. semoga syawal yang bakal menjelma ini dapat memberi keberkatan kepada kita semua..

Jumaat, 27 Ogos 2010

AWAS!!!! PADERI MELAYU YANG BARU TIBA DARI SINGAPURA BERADA DI SINI SEKARANG!!!!!!!!!

Assalamualaikum




PADERI MELAYU YANG BARU TIBA DARI SINGAPURA BERADA DI SINI SEKARANG - RAZMAN ZAKRI


PLEASE FORWARD THIS INFORMATON TO OTHER MUSLIMS.. SEKARANG KRISTIAN SEDANG AKTIF DI SEREMBAN 1900 ORANG PADERI MELAYU YANG BARU TIBA DARI SINGAPURA BERADA DI SINI SEKARANG.

Rabu, 25 Ogos 2010

Rahsia Yahudi???

Assalamualaikum


Kali ini BL nak kongsi suatu isu tentang suatu bangsa yang tidak asing lagi dengan sifat KEZALIMAN mereka menindas umat umat ISLAM di PALESTIN.. Bangsa apa lagi kalau bukan YAHUDI LAKNATULLAH!!! Bila sebut saja YAHUDI terkenang nasib saudara saudara ISLAM yg hidup dalam KESENGSARAAN akibat KEZALIMAN yg dilakukan bangsa LAKNATULLAH ni.. Namun bukan isu penindasan YAHUDI yang ingin BL sampaikan.. Ada suatu rahsia yg ingin BL kongsi tentang mereka iaitu kajian mengenai cara mereka melatih anak anak mereka untuk menjadi bijak sejak dari dalam kandungan lagi.. Kajian ini dilakukan oleh Dr. Stephen Carr Leon..

Selasa, 24 Ogos 2010

KISAH BENAR PENGAKUAN BEKAS PADERI KRISTIAN

Assalamualaikum


Apa khabar korang semua? Semoga semua sihat sihat belaka.. Hari ni BL nak kongsi suatu kisah seorang bekas paderi kristian.. BL dapat info ni dari laman FB member BL.. Sila baca dan ambil iktibar dari kisah ni..

Isnin, 23 Ogos 2010

Pengambilan Pekerja Asing

Assalamualaikum


Pengambilan Pekerja Asing

By Dr. Mahathir Mohamad on May 27, 2010 6:53 PM


1. Kita kerap mendengar berkenaan pekerja asing menutup peluang pekerjaan pekerja Malaysia. Saya amat bersetuju pekerja asing tidak dibenarkan masuk negara kita supaya pekerja kita dapat cari makan dengan mengisi tempat-tempat yang dikosongkan oleh pekerja asing.

KHAS UNTUK ORANG MELAYU!!!!!

Assalamualaikum


Salam Tun,

Melayu Kemana?
ada disini,
tun tak nampak ker sendiri?

Wahai SAYA BIN IBU SAYA

Assalamualaikum


Apa khabar korang semua? Semoga semua sihat sihat belaka.. Pernah tak korang dengar tentang bacaan talkin.. Bacaan talkin ni selalunya akan dibacakan oleh umat islam kepada jenazah umat islam sebelum jenazah tersebut dikebumikan.. Pernah? Mungkin ada yang pernah dan tidak.. Tak mengapa.. Maka kali ni BL nak kongsi sikit dengan korang semua tentang bacaan talkin ni.. Semoga apa yang tersirat melalui bacaan talkin ni dapat memberi keinsafan dan pedoman kepada kita semua.. Mari sama sama menghayati bacaan talkin ni..

Kecantikan Lelaki & Kegagahan Wanita

Assalamualaikum




Lelaki ini cantik sebenarnya.. Wanita itu juga gagah sebenarnya.. Hurm.. Apakah ini? Kecantikan Lelaki? Kegagahan Wanita?

siapakah kita?? siapa... yaa..??

Assalamualaikum



Sedarkah kita siapa diri kita sebenarnya? Sedarkah? Siapakah kita? Siapa? Siapa? Siapa?

Ahad, 22 Ogos 2010

Andainya perempuan tahu.........

Assalamualaikum



Andainya perempuan tahu.. Andainya perepuan tahu.. Andainya perempuan tahu.. Apa ni? Nak tahu? teruskan membaca.. Hehehe.. :D

mengapa kebanyakkan rakyat Malaysia berkahwin pada usia tua???

Assalamualaikum





Hurm.. Pernah tak korang fikir mengapa kebanyakkan rakyat Malaysia berkahwin pada usia tua? Mengapa eh? Kali ni BL nak kongsi suatu artikel pasal isu ni.. Mungkin ni antara punca mengapa kebanyakkan rakyat Malaysia berkahwin pada usia tua..

Rakaman Percakapan telefon pesanan Pizza pada tahun 2850

Assalamualaikum




Nyum nyum.. Sebut saja piza teringat kedai pizza hut kat kawasan BL. Perghhh! meleleh air liur dibuatnya bila terbayang saat saat mengunyah kepingan piza yang disaluti keju dan bertopengkan tuna ni.. Hehe.. Namun kali ni bukan BL nak wat entry tentang piza.. Sekadar nak berkongsi dialog tentang operator piza dan pelanggan yang BL dapat dari lecturer BL masa mengaji dekat kampus dulu.. Macam best aja dialog ni.. Bagi BL la.. haha! Semoga korang semua enjoy.. :)

Sabtu, 21 Ogos 2010

salam ramadhan al-mubarak

Assalamualaikum




Haa.. Pejam celik pejam celik dah masuk hari yang ke 11 kita berpuasa.. kejap aja kan dah masuk fasa yang ke 2.. Macam mana dengan ibadat puasa korang? Harap harap semoga korang semua selamat menjalani ibadat puasa tahun ni.. Hurm.. Rasa rasa nya masih belum terlewat untuk BL mengucapkan selamat berpuasa kepada pengunjung pengunjung blog BL ni.. BL doakan supaya ibadat puasa korang semua untuk tahun ni lebih baik dari tahun tahun sebelumnya.. InshaALLAH.. Rajin rajin dan berlumba lumba lah beribadat yer.. hehe :)

salam perkenalan...

Assalamualaikum


Apa khabar korang semua.. Harap harap semua sihat sihat belaka.. Aku udin dari pulau pinang ingin mengucapkan salam perkenalan.. Aku masih baru lagi dalam dunia blog ni.. Masih banyak yang aku perlu belajar tentang dunia blog ni.. Diharapkan semoga korang semua dapat manfaat dengan apa yang akan aku sampaikan melalui blog ni nanti.. Buat sementara ni masih kosong lagi.. Baru nak explore sikit sikit.. Hehe.. :D

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)