~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Sabtu, 25 Jun 2011

Video Maharaja Lawak Akhir Minggu Ke 13: Jozan | Nabil | Sepah | Jambu

Assalamualaikum




Wah! Malam ini gelanggang terakhir bagi pentas Maharaja Lawak.. Sudah tentu ramai peminat ternanti nanti siapakah yang bakal bergelar juara Maharaja Lawak.. Antara peserta yang beraksi di gelanggang akhir Maharaja Lawak ini adalah Jozan, Sepah, Nabil dan juga Jambu yang terselamat kerana mendapat imuniti daripada pihak juri pada gelanggang Maharaja lawak minggu ke 12.. Jika dilihat dari segi kedudukan undian sudah pasti ramai yang beranggapan kumpulan Jozan yang bakal menjuarai Maharaja Lawak ini.. Namun adakah kumpulan Jozan yang bakal menjuarai Maharaja Lawak tahun 2011 ini? Jom layan video Maharaja Lawak Akhir Minggu Ke 13.. Hehehe.. :D


Jumaat, 24 Jun 2011

Wacana Entri Pertama Ku

Assalamualaikum




Video Konsert Avenged Sevenfold Live @ Rock Am Ring 2011 | Muat Turun Percuma Video Avenged Sevenfold Live @ Rock Am Ring 2011

Assalamualaikum




Salam semua.. Kepada pengemar muzik jenis genre Metalcore serta kipas susah mati kumpulan Avenged Sevenfold @ A7X jom layan klip video konsert Avenged Sevenfold live @ Rock Am Ring 2011.. Layannnn.. Hehehe.. ;p


Laman Sesawang Muat Turun Percuma Akan Disekat

Assalamualaikum


Selamat petang dan salam sejahtera kepada pembaca blog Budak Logam. Hurm, BL pasti ramai sudah maklum bukan tentang isu SKMM membuat sekatan terhadap 10 laman sesawang perkongsian fail baru baru ini. "Sini" Atas tindakan tersebut juga timbul isu dimana beberapa laman sesawang Kerajaan digodam oleh satu kumpulan yang dikenali sebagai "Anonymous" bukan. Kemungkinan besar selepas ini keseluruhan laman sesawang untuk muat turun secara percuma akan disekat sebagai langkah untuk mencegah aktiviti cetak rompak yang semakin berleluasa kini.

Sabtu, 18 Jun 2011

Video Maharaja Lawak Minggu Ke 12: Johor Bahru | Jozan | Nabil | Sepah | Jambu | R2

Assalamualaikum




Selamat malam dan salam sejahtera kepada pembaca blog Budak Logam.. Fuh dah berapa hari tak update blog kan.. Bersawang penuh sudah.. Huhuhu.. Korang Dah layan Maharaja Lawak? Pada minggu ini gelanggang Maharaja Lawak diadakan di Johor Bahru.. Seperti mana gelanggang Maharaja Lawak minggu lepas para peserta Maharaja Lawak masih juga mempunyai dua persembahan.. Tapi malam ini para peserta digandingkan dengan artis undangan iaitu Yassin, Bob KU2, Ali Mamak, Linda Onn dan juga Ah Chong Sweet Child pada persembahan kedua.. Antara peserta yang masih beraksi di gelanggang Maharaja Lawak minggu ke 12 ini adalah Jozan, Nabil, Sepah, Jambu dan juga R2.. Adakah malam ini akan ada penyingkiran? Siapakah yang bakal beraksi di Gelanggang Akhir Maharaja Lawak minggu depan? Jom layan video Maharaja Lawak Minggu Ke 12.. Hehehe.. ;p


Isnin, 13 Jun 2011

Wanita Solek Demi Pikat Rakan Sejantina?

Assalamualaikum




Selamat malam dan salam sejahtera pembaca blog Budak Logam. Entry kali ini adalah berkaitan dengan berdandan atau dalam istilah lain mekap atau solek. Bila sebut aja tentang mekap tentu berkaitan dengan golongan wanita, kerana boleh dikatakan wanita akan menghabiskan berjam-jam di hadapan cermin untuk bersolek bukan? Persoalannya untuk siapa mereka bersolek? Mesti untuk menarik perhatian golongan lelaki bukan? Tapi, percayakah anda sebenarnya tujuan golongan wanita bersolek adalah untuk menarik perhatian rakan sesama jantina?

Sabtu, 11 Jun 2011

Video Maharaja Lawak Minggu Ke 11: Kuantan, Pahang | Tiada Penyingkiran

Assalamualaikum




Selamat malam dan salam sejahtera kepada pembaca blog Budak Logam.. Dah layan Maharaja Lawak? Hahaha.. Terbaik.. Terbaik.. Terbaik.. Malam ini Jozan antara yang terbaik.. Pada pandangan BL la kan.. Minggu ini gelanggang Maharaja Lawak diadakan di Kuantan, Pahang.. Pada minggu ini peserta Maharaja Lawak mempunyai dua persembahan.. Antara peserta yang masih beraksi di gelanggang Maharaja Lawak minggu ke 11 ini adalah Jozan, Nabil, Sepah, Jambu dan juga R2.. Pada malam ini masih lagi tiada penyingkiran.. Apa lagi kepada yang belum layan.. Jom rilek rilek otak layan video Maharaja Lawak minggu ke 11 okay.. :D


Jumaat, 10 Jun 2011

Ramai Lelaki Bergantung Kepada Isteri Atau Pasangan Untuk Beli-Belah?

Assalamualaikum


Hahaha. Macam kelakar pula artikel Berita Harian ini. Betulkah ramai lelaki bergantung kepada isteri atau pasangan mereka untuk membeli belah? Dalam erti kata lain seolah olah golongan lelaki ini tidak pandai membuat keputusan ketika membeli belah. Hurm? Apa pandangan anda?

Senarai Halaman Perkongsian Fail Popular Akan Dihalang

Assalamualaikum


Biar betul? Beberapa halaman perkongsian fail yang popular akan dihalang kerana ianya terlibat dalam perkongsian fail-fail berhak-cipta, dan melanggar akta hakcipta tempatan.

Antara halaman perkonsian fail yang akan dihalang adalah Warez-BB.org, ThePirateBay, Movie2k, MegaVdeo, PutLocker, DepositFiles, DuckLoad, FileServe, FilesTube, dan juga MegaUpload.

Khamis, 9 Jun 2011

Lelaki Hanya Perlu Tiga Seluar Dalam Semasa Bercuti?

Assalamualaikum


Macam macam. Kajian telah dijalankan demi laman web percutian Britain tentang tabiat di antara golongan lelaki dan golongan perempuan ketika bercuti. Dimana melalui kajian tersebut golongan lelaki hanya perlu tiga helai seluar dalam apabila bercuti seminggu manakala golongan wanita pula membawa 10 helai.

'Rawatan Ikan' Untuk Mengubati Penyakit Asma

Assalamualaikum


SEORANG wanita menelan ikan mengandungi herba secara hidup-hidup mengikut kaedah ‘rawatan ikan’ di Hyderabad. - Foto AFP


Fenomena pelik tapi benar. Beribu-ribu penghidap asma percaya bahawa dengan menggunakan pendekatan luar biasa iaitu menelan ikan mengandungi herba rahsia secara hidup-hidup dapat mengubati penyakit asma mereka.

Rabu, 8 Jun 2011

'Cool' Ke Wanita Hisap Rokok?

Assalamualaikum




Selamat malam dan salam sejahtera kepada pembaca blog Budak Logam. Hurm, seperti mana tajuk di atas entry kali ini adalah berkaitan dengan isu rokok. Jika isu lelaki merokok memang sudah menjadi kebiasaan. Tapi bagaimana pula persepsi anda terhadap golongan wanita yang merokok?

Selasa, 7 Jun 2011

Mengapa Wujud Istilah Bosan?

Assalamualaikum




Bosan! Bosan! Bosan! Hurmm.. Seringkali ungkapan ni digunakan di saat kita tidak tahu melakukan apa apa bukan? Lebih lebih lagi ketika keseorangan.. Rasa tak tentu arah jadinya bukan? Buat itu tak kena.. Buat ini tak kena.. Hurmm.. Mengapa wujud istilah bosan ni dalam hidup kita?


Sabtu, 4 Jun 2011

Video Maharaja Lawak Minggu Ke 10: PISA Pulau Pinang

Assalamualaikum




Haa.. Dah layan Maharaja Lawak? Minggu ini gelanggang Maharaja Lawak diadakan di PISA Pulau Pinang.. Antara peserta yang masih beraksi di gelanggang Maharaja Lawak adalah Jozan, Nabil, Sepah, Jambu dan juga R2.. Pada malam ini tiada penyingkiran.. Haa.. Apa lagi jom layan video Maharaja Lawak minggu ke 10.. Layannnn.. Hehehe.. :D


Rabu, 1 Jun 2011

Hikmah Di Sebalik Siri Kamen Rider Kabuto

Assalamualaikum




Hahaha.. Tajuk entry macam kelakar pula kan? Ada hikmah ke di sebalik siri Kamen Rider Kabuto ini? Bagi yang tidak tahu apa itu Kamen Rider Kabuto boleh rujuk di mesin carian yang sedia ada okay.. Sambil godek serba sedikit dekat laman sesawang iluvislam tadi, terjumpa suatu artikel berkaitan siri Kamen Rider Kabuto dan hikmahnya.. Peh! Tak sangka siri Kamen Rider pun ada hikmah disebaliknya dalam alam realiti ini.. Sememangnya BL juga antara Kipas Susah Mati Kamen Rider.. Bila terbaca artikel ini rasa nak tergelak ada kagum pun ada.. Hahaha.. Macam macam la BL ni kan.. Okay tak mau panjang cerita.. Jom layan apa yang cuba disampaikan daripada artikel ini.. :D


Antara Ayam Dengan Telur Yang Mana Satu Wujud Dulu?

Assalamualaikum




Selamat malam dan salam sejahtera kalian semua.. Kali ini takda apa apa yang hendak dikongsi sekadar nak beri sedikit pendapat aja.. Urm, korang suka makan ayam tak? Telur ayam? Peh! BL dua dua layan.. Memang feveret.. Hahaha.. Okay berbalik kepada topik, pada pandangan korang antara telur dengan ayam yang mana satu wujud dahulu? Agak agak mana satu? Telur ka? Ayam Ka?


5 Makanan Baik Untuk Kesihatan Lelaki

Assalamualaikum


Lelaki sering mengambil mudah soal pemakanan mereka. Bagi mereka cukup sekadar mengenyangkan dan yang penting murah. Makanan merupakan faktor utama nilai tahap kesihatan kita, sama ada kita semakin sihat atau kesihatan kita makin terganggu dengan gaya pemakanan kita. Berikut merupakan makanan makanan yang baik untuk kesihatan kaum lelaki.


~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)