~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Jumaat, 29 April 2011

Kulit Durian Boleh Diguna Sebagai Penyerap Minyak?

Assalamualaikum




KUALA LUMPUR: Ramai yang mengetahui bahawa durian adalah buah yang diminati oleh kebanyakan penduduk di Asia, tapi tidak ramai yang tahu kegunaan kulit buah yang dikenali sebagai raja buah itu.

Rumah Tok Wan Dilanda Banjir

Assalamualaikum


dalam hidup ini kadang kala baik.. kadang kala sebaliknya.. mungkin hari ini kita tersenyum.. tapi ada juga yang merintis kesedihan.. namun sama ada suka atau tidak harus gagah tempuhi jua liku liku kehidupan ini.. peh! apsal tiba tiba berpunjangga pula BL nih.. haha! macam ini.. sebenarnya pagi tadi lepas subuh dapat panggilan dari mak.. heran juga ingatkan mak terlupa apa apa ka.. yelah pagi pagi selepas subuh dah keluar pergi kerja kan.. mak cakap rumah tok wan (datuk BL) masuk air.. terdiam seketika bila mendapat panggilan tu.. jarang sebelum ini kampung BL dilanda banjir..

Dunia Hiburan Hipokrit, Bob Lokman Nekad Bersara

Assalamualaikum


Bob Lokman menyerahkan borang keahlian Pas kepada Menteri Besar Kedah, Azizan Abd Razak sempena Himpunan Pemuda Pas di Kota Sarang Semut, Alor Setar, Kedah pada 19 Februari lalu. - Gambar petikan tvpas.com


PETALING JAYA: Pelawak Bob Lokman, 47, akhirnya membuat keputusan muktamad untuk bersara sebagai seorang pelakon selepas membuat keputusan untuk terlibat dengan aktiviti dakwah selain menjadi ahli PAS.

Khamis, 28 April 2011

Fuh Lega Line Internet Kembali Okay

Assalamualaikum


huhu.. akhirnya dapat juga merasa balik line internet.. alhamdulillah.. sedih woooo.. balik aja rumah petang tadi.. check line internet tak ada.. ingatkan ada masalah line talipon ka.. tapi bila check line ada.. hurm.. heran.. heran.. rupa rupanya ada masalah teknikal apa tah.. tu pasal keseluruhan line internet kawasan kampung BL ada masalah.. adoi.. sabar aja lah..

Wanita Dibelasah Teman Lelaki Gara Gara Tegur Tak Kerja

Assalamualaikum


KUALA LUMPUR: Berang dengan teguran teman wanita yang sering memintanya mencari pekerjaan, seorang lelaki melepaskan geram dengan membelasah wanita malang itu sehingga cedera parah serta retak tulang tangan kiri.

Pelajar Perempuan Dibelasah Hingga Masuk Hospital

Assalamualaikum


adoi.. macam macam kes sekarang ini.. buka aja muka depan metro.. tu dia baik punya terpampang.. seorang pelajar perempuan dibelasah empat pelajar perempuan hingga masuk hospital.. menurut khabaran berita mangsa Nur Atiqah Abdullah, 15, terpaksa dimasukkan ke hospital kerana disyaki mengalami pendarah dalam perut angkara serangan ganas sekumpulan empat pelajar perempuan yang membelasah dan memijak perutnya sebelum bertindak mencuri telefon bimbit mangsa..

Rabu, 27 April 2011

Guru Didenda RM2,000 Belasah Guru Besar

Assalamualaikum


alahai.. tak habis habis dengan kes berkaitan guru.. apa dah jadi dengan guru guru kebelakangan ini? banyak sangat kes.. kes cabul pelajar la.. pukul pelajar.. kali ini kes seorang guru dijatuhkan hukuman denda RM 2.000 atau empat bulan penjara jika gagal menjelaskan denda tersebut.. punca akibat tindakan guru tersebut menumbuk muka guru besar sekolah tempat dia mengajar..

Rambut Jadi Sasaran Pencuri

Assalamualaikum


CHICAGO: Polis masih pening kepala dalam menyelesaikan kes kecurian rambut manusia di syarikat pengeluar barangan kecantikan.

Awas Wanita! Lelaki Guna Serbuk Perangsang Seks Perangkap Wanita

Assalamualaikum




KUALA TERENGGANU: Caranya mudah. Cuma koyak, campurkan ke dalam minuman dan kacau hingga sebati, namun kesannya amat berbahaya kerana ia dikatakan mampu meningkatkan nafsu seks wanita secara mendadak hingga memudahkan mereka menjadi mangsa rogol.

Selasa, 26 April 2011

Hukum Berkhatan Lelaki Dan Perempuan

Assalamualaikum




Kebanyakan kita hanya tahu atau rasa bertanggungjawab untuk mengkhatan anak-anak lelaki sahaja. Dizaman moden sekarang tidak ramai yang tahu atau sedar tentang keperluan berkhatan untuk anak-anak perempuan, banyak anak-anak perempuan sekarang yang membesar menjadi anak dara atau isteri-isteri yang tidak dikhatan. Apakah ini salah satu dari banyak punca-punca yang menjadikan anak-anak gadis sekarang sukar dikawal???

Tok Guru Tarzan

Assalamualaikum




KUALA LUMPUR: Seorang pemimpin ajaran sesat mungkin layak digelar ‘tok guru tarzan’ kerana hanya memakai seluar pendek dan kemeja-T koyak rabak ketika menyampaikan ceramah kepada pengikutnya sebelum dia ditahan penguat kuasa Jabatan Agama Islam Selangor (Jais).

Isnin, 25 April 2011

Gejala Gejala Pelajar Di Minggu Peperiksaan

Assalamualaikum


haa.. rasa rasanya bulan ini rata rata pelajar sibuk dengan exam bukan.. memang macam macam ragam pelajar bila tiba hari peperiksaan ini.. ada yang terpekik terlolong sana sini.. duduk mencangkung sambil hafal nota depan koridor.. terlentang atas katil tapi buku atas muka.. dan macam macam lagi lah.. memang tak dinafikan.. bila tiba aja minggu peperiksaan ini semua pakat tension habis kan.. especially spesis macam BL yang suka study last minute.. kalau yang jenis kaki belajar tu kompem time ni relax aja main games kan.. layan movie ka.. keluar jalan jalan sana sini.. mau taknya semua dah ada dalam kepala otak tu kan.. hehehe..

Di Pintu Sepi

Assalamualaikum


gambar tiada kaitan.. hehehe..


ku berdiri di pintu sepi
di tengah-tengah gelombang kota
dengan keadaan ku yang begini rupa

Tip Mengenali Wanita Single

Assalamualaikum


haa.. entry ini amat bersesuaian kepada jejaka diluar sana yang masih single dan tercari cari pasangan hidup.. tidak dinafikan kadang kadang agak sukar untuk mencari pasangan hidup yang sesuai.. namun persoalannya bagaimana untuk kita tahu sama ada seseorang wanita itu masih lagi single atau telah berpunya.. maka BL hendak kongsi sedikit tip kepada anda berkaitan ciri ciri wanita yang masih single.. mungkin tip ini tidak terbukti secara keseluruhan.. namun sedikit sebanyak dapat membantu anda untuk mengenali ciri ciri wanita yang masih single.. hehehe..

Wanita Koma Ditikam Suami Gara Gara Kejut Solat Subuh

Assalamualaikum




AMPANG: Seorang isteri kini terlantar dalam keadaan koma dan bertarung nyawa di hospital akibat dibelasah serta ditikam suaminya yang naik hantu selepas wanita itu menyuruhnya menunaikan solat Subuh.

Kerajaan Tak Takut Hadapi Pandangan Blogger

Assalamualaikum


Kerajaan tidak pernah takut dengan kehadiran penulis blog, malah sebaliknya ingin menjadi sebahagian daripada mereka serta mengetahui pandangan mereka, termasuk yang bersifat membina, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Ahad, 24 April 2011

Giveaway Ujang9897

Assalamualaikum




Rita Idam Lelaki Penyanyang

Assalamualaikum




KUALA LUMPUR: “Saya letak dua syarat penting jika ditakdirkan ada lelaki menyukai saya dan kalau ditakdirkan bertemu jodoh satu hari nanti. Dia mestilah benar-benar menyayangi saya sepenuh hati tanpa ada sebab lain.

Poco-Poco: Fatwa Tidak Bercanggah Antara Muzakarah Majlis Fatwa Kebangsaan Dengan Mufti Perak

Assalamualaikum


Tiada percanggahan fatwa antara Muzakarah Jawatankuasa Majlis Fatwa Kebangsaan yang membolehkan tarian poco-poco dengan Mufti Perak, Datuk Seri Harussani Zakaria yang mengharamkan tarian itu, kata Mufti Kelantan, Datuk Mohamad Shukri Mohamad.

Belon Boleh Kuruskan Badan?

Assalamualaikum


KUALA LUMPUR: Hampir lima tahun, Azhar Jamal, 35, telah mencuba pelbagai kaedah untuk menurunkan berat badan, namun usahanya masih menemui jalan buntu.

Pentas Opera

Assalamualaikum


Hidup bagaikan pentas opera
Tirai hidup dibuka
Ceritapun bermula...
Oh..Oh..Oh..Oh..

Sabtu, 23 April 2011

BEN ASHAARI CARI BLOG LAH !

Assalamualaikum



Majlis Fatwa Kebangsaan Tak Halang Poco-Poco?

Assalamualaikum




Muzakarah Majlis Fatwa Kebangsaan hari ini memutuskan untuk tidak menghalang tarian poco-poco di kalangan umat Islam selagi ia tidak melanggar garis panduan yang ditetapkan, kata pengerusi Jawatankuasa Fatwa Kebangsaan Prof Emeritus Tan Sri Dr Abdul Shukor Husin.

Lelaki Hidap Penyakit Kelamin Dek 'Gadis Penyedap'

Assalamualaikum




IPOH: Dosa maksiat dengan ratusan ‘gadis penyedap’ sudah lama berlalu, namun episod derita baru bermula buat seorang suami selepas disahkan mandul akibat penyakit kelamin berpunca daripada kelakuan liarnya sebelum ini.

Jumaat, 22 April 2011

Adakah Hadis Mengenai Hukum Merokok Palsu?

Assalamualaikum


sambil sambil blogwalking tadi.. terjumpa satu entry lagi berkaitan dengan rokok.. seperti mana yang kita sedia maklum rokok sememangnya memudaratkan.. telah pelbagai kempen la.. forum la.. dan macam macam lagi telah didedahkan tentang bahaya rokok ni.. tapi perokok tegar masih lagi maintan cool hisap tanpa rasa bersalah.. tapi tak boleh salahkan diorang juga.. ingatkan senang ka nak berhenti rokok macam tu ja.. seelok eloknya gunakan cara psikologi untuk mengajak diorang agar berhenti merokok.. jangan dikeji atau dimaki hamun golongan macam ni..

Emel 1Malaysia Bukan Percuma Sepenuhnya

Assalamualaikum


Walaupun telah banyak yang diperkatakan tentang bagaimana projek E-mel 1Malaysia adalah percuma dan tidak membabitkan dana kerajaan, tetapi satu kenyataan syarikat pengendalinya, Tricubes Bhd, membayangkan kemungkinan ada 'bayaran sampingan' yang akan dikenakan.

Kanak-Kanak Suka Tonton TV Terlalu Lama Berdepan Masalah Kesihatan

Assalamualaikum


MELBOURNE: Kanak-kanak yang terlalu lama menonton televisyen daripada had yang sepatutnya, kemungkinan besar berdepan penyakit jantung, tekanan darah tinggi dan diabetes dalam kehidupan mereka, penemuan kajian terbaru di Australia.

Watak Watak Syaitan Dalam Menyesatkan Manusia

Assalamualaikum




selamat pagi semua.. amacam? ceria tidak pagi jumaat ni.. mesti kena ceria okay.. tak nak la tension pagi pagi okay.. kali ni BL hendak kongsi sedikit berkaitan watak watak syaitan dalam menyesatkan manusia.. sememangnya syaitan tidak akan senang jika melihat umat manusia membuat kebaikan.. syaitan akan cuba mencari jalan agar manusia terpesong dari arah yang sebenar.. sebagai contoh masalah sukar bangun subuh.. mengapa bila tiba waktu solat aja jadi malas.. lebih lebih lagi waktu subuh?

Segmen Blog Review Pak Cek Biola

Assalamualaikum




Apa Persepsi Anda Tentang Malam Jumaat???

Assalamualaikum


haa.. kurang tahu tak malam ni malam apa? malam jumaat la kan.. tak kan malam sabtu kot.. (mengarut kejadah apa lak BL ni kan) bila sebut aja malam jumaat apa yang selalunya kita fikir? ce cuba fikir.. ce cuba fikir.. haa.. sudah dapat jawapan? aku buat entry pasal malam jumaat ni bukan apa.. sebab bila tiba aja malam jumaat mesti ada insan insan yang fikirkan pasal menda kolot kan.. ala apa lagi kalau bukan hantu.. heran.. asal malam jumaat aja.. hantu.. asal hantu aja.. malam jumaat.. hurm.. ada tarikh gak eh hantu hantu ni.. hehehe..

Khamis, 21 April 2011

Zed Zaidi Jumpa Jodoh Dalam Facebook

Assalamualaikum




KUALA LUMPUR: Pelakon Zed Zaidi, 31, atau nama sebenarnya Rozaidi Abdul Jamil bakal menamatkan zaman bujangnya dengan Natalia Mustafa Kamal, 28, pada 29 April ini. Majlis akad nikah akan diadakan di Restoran Felda Villa, di sini dengan tetamu terdiri keluarga terdekat kedua-dua belah pihak. Kedua-dua pasangan kemudiannya akan diraikan dalam satu majlis resepsi pada 7 Mei di Dewan Perdana Felda, Kuala Lumpur dengan tema moden tradisional.

Mati Ditikam Akibat Rakam Aksi Seks Jiran

Assalamualaikum




SANDAKAN: Tindakan seorang lelaki merakam aksi hubungan seks jirannya dengan telefon bimbit dan menunjukkannya kepada anak pasangan terbabit serta jiran membawa padah apabila dia ditikam lapan kali hingga menemui ajal oleh tetangganya itu.

Rabu, 20 April 2011

RM 50 Juta Untuk Projek Email 1Malaysia

Assalamualaikum



Satu syarikat IT tempatan, Tricubes Bhd akan melaburkan RM50 juta untuk menyediakan akaun e-mel kepada semua warga Malaysia yang berusia 18 tahun ke atas.

Selasa, 19 April 2011

Parti Siswi Seksi

Assalamualaikum




MELAKA: Beberapa pengusaha pusat hiburan di negeri ini didapati bertindak melampau bagi menarik pengunjung di kalangan penuntut institut pengajian tinggi (IPT) apabila menyediakan program khusus untuk golongan itu dinamakan ‘parti pakaian seragam kolej.’

Isnin, 18 April 2011

Tukar Menu Baru Untuk Cegah Obesiti?

Assalamualaikum


PENGUSAHA kantin bukan sahaja perlu mengurangkan kekerapan menjual nasi lemak tetapi juga makanan ringan yang digoreng seperti nugget. - Gambar hiasan


SUBANG JAYA - Kerajaan menguatkuasakan serta-merta larangan penjualan makanan dan minuman tidak berkhasiat khususnya yang mengandungi gula serta garam berlebihan di kantin sekolah di seluruh negara bagi membendung risiko semakin ramai pelajar mengalami masalah obesiti.

Ahad, 17 April 2011

Remaja Sesat Di Dalam Hutan Bukit Mertajam Selamat Ditemui

Assalamualaikum


Alhamdulillah.. berkat keberkatan azan, akhirnya remaja yang tersesat di dalam hutan Bukit Mertajam kelmarin telah selamat ditemui.. ketika ditemui mangsa berada di dalam gaung sedalam kira-kira enam meter..

Sabtu, 16 April 2011

Peristiwa Ngeri Di Awal Pagi

Assalamualaikum


bila berbicara pasal hantu tentu ramai yang akan menganggap bahawa kisah sebegini hanya tahyul semata mata.. bagi aku pendapat sedemikian bagi mereka yang belum pernah tercebak dalam situasi sedemikian.. bagi yang pernah terserempak atau diganggu oleh makhluk halus ini hanya boleh jadikan pengalaman ngeri tersebut sebagai peristiwa kelam.. jika hendak diceritakan kepada orang belum tentu lagi yang akan mempercayainya..

Atlit Bunuh Bayi Sendiri Demi Olimpik

Assalamualaikum


KEJAM...Keli ketika tiba di mahkamah untuk mendengar hukuman ke atasnya, semalam.

SYDNEY: Seorang pemain polo air berbakat Australia yang dituduh membunuh bayi perempuannya bagi membolehkan dia menumpu perhatian untuk Sukan Olimpik Sydney dihukum penjara 18 tahun, semalam.

Jumaat, 15 April 2011

Mereka Ada Bakat

Assalamualaikum


hurm.. kali ni nak share dengan korang pasal satu band bawah tanah.. band ni dikenali sebagai Lara.. sebab apa Lara tak tahu la kan.. bagi aku diorang ni ada bakat.. cuma mungkin mereka tidak mahu menonjolkan bakat diorang.. dibawah ni antara klip video cover lagu yang pernah diorang jamming.. jom layannnn.. ;)


JOM GEGAR BERSAMA MEREKA

Assalamualaikum


haa.. akhirnya url blog aku sudah disenaraikan di blog BEN ASHAARI II.. aku geng kumpulan 4.. ahli yang ke-74.. huhu.. terima kasih ye encik Ben Ashaari.. agak agak korang apa pula la segmen untuk kali ni.. kepada yang belum join segmen Ben Ashaari Gegar Lagi.. sini..


Harga Emas Naik Lagi

Assalamualaikum


KEADAAN salah sebuah kedai emas yang semakin kurang dikunjungi pelanggan di Kota Bharu semalam.


KOTA BHARU – Kenaikan harga emas menyebabkan para peniaga emas di sini berdepan dengan keperitan ekoran jumlah pelanggan semakin berkurangan sejak awal tahun ini.

BEN ASHAARI AJAK JADI BUDAK BUDAK SAT !

Assalamualaikum




China Buat Beras Dari Plastik

Assalamualaikum




China buat beras dari plastik? haa.. mungkin korang pelik bukan bila dengar mengenai perkara ini, tetapi percaya atau tidak inilah realiti yang sedang berlaku sekarang.. aku dapat info ini dari blog video-gempak..

Khamis, 14 April 2011

Telur Direbus Guna Air Kencing

Assalamualaikum


RATUSAN telur direbus dengan menggunakan air kencing di wilayah Zhejiang, China dengan menggunakan resipi berusia ribuan tahun lalu.


BEIJING - Sebuah kedai di wilayah Zhejiang, timur China menjual telur yang direbus dengan air kencing budak sekolah dan ia merupakan resipi tradisonal berusia ribuan tahun, lapor sebuah akhbar semalam.

Biar Betul? Macam Tak Percaya Pula Aku..

Assalamualaikum


haa.. macam tak percaya pula aku dengar berita dari member aku sorang ni.. tadi aku saja pergi lepak dekat restoren member aku ni.. boleh kata seminggu sekali mesti aku la antara pelanggan utama diorang.. tu pon kalau tahap malas masak la kan.. selalunya kalau rajin aku buat megi aja.. hehehe.. hari ni baru nampak batang hidung member aku ni..

BEN ASHAARI GEGAR LAGI

Assalamualaikum




Rabu, 13 April 2011

'Usop Wilcha' Naik Angin Ada Pihak Ambil Kesempatan

Assalamualaikum


Shy8 dalam watak Hantu Kak Limah Balik Rumah


PETALING JAYA: Pelakon Syed Mohamad Asri yang terkenal sebagai Usop Wilcha dalam filem Hantu Kak Limah Balik Rumah (HKLBR) kesal dengan perbuatan individu yang menubuhkan kelab peminat melalui Facebook menggunakan nama wataknya untuk memperdayakan orang ramai.

AWAS! Lelaki Guna Taktik Pukau Cabul Gadis Depan Lif

Assalamualaikum


AMPANG: Seorang lelaki mencabul seorang gadis selepas memukaunya, tengah hari kelmarin.

Lelaki berusia 40-an itu pada mulanya menyapa mangsa sebelum memukau dan merabanya selain meminta wang.

Meluat Bini Dah Tua?

Assalamualaikum


haa.. ini lah dikatakan habis madu sepah dibuang.. gara-gara benggang disuruh buang sampah.. seorang warga emas bertindak diluar kewarasan akal apabila bertindak menumbuk muka isterinya hingga jatuh.. lalu memukul isterinya menggunakan tongkat.. malah warga emas tersebut juga sanggup mangaibkan isterinya itu apabila bertindak jijik kencing dimuka dan tubuh isterinya itu..




Email Dari Alam Ghaib

Assalamualaikum


haa.. korang pernah tak ada pengalaman tersilap hantar email kepada orang yang tidak dikenali? macam mana reaksi korang? gelabah? atau buat tidak tahu sahaja? hehe.. kali ini nak kongsi satu kisah seorang pemuda yang telah tersilap menghantar email kepada orang lain.. sepatutnya email tersebut ditujukan kepada isterinya..

Selasa, 12 April 2011

Wanita Upah Samseng Belasah Menantu

Assalamualaikum


macam filem antara 2 darjat pula bila baca keratan akhbar hari ini.. seorang wanita dalam lingkungan 50-an sanggup bertindak mengupah sekumpulan tiga samseng bagi membelasah menantunya gara-gara tidak merestui perkahwinan pasangan berkenaan..




Isnin, 11 April 2011

Pelanggan Tergamam Hidangan Ikan Patin RM13,000

Assalamualaikum




Sekumpulan 50 pelanggan yang makan hidangan masakan kampung termasuk ikan patin di sebuah restoran di Temerloh, terkejut apabila mereka dikenakan bayaran RM13,000.

Ahad, 10 April 2011

Sabtu, 9 April 2011

Gelanggang Maharaja Lawak Minggu Kedua Milik Jambu

Assalamualaikum




haha! ada siapa layan Maharaja Lawak malam semalam? amacam? okay? bagi aku keseluruhan persembahan okay la kan.. walaupun ada beberapa peserta yang masih di takuk lama.. apa apa hal aku puas hati.. terhibur la juga kan.. masa pembukaan tirai pon dah dijamukan dengan kehadiran si Ucop Wilcha.. kelakar mamat ni.. tapi kalau dia buat adegan ayunan tangan yang lemah gemalai tu lagi lawak kot.. kat mana nak beli baju kita bakor tu eh? macam menarik pula aku tengok.. hehe.. ;)

Khamis, 7 April 2011

Aneh??? Ada Kertas Di Dalam Mulut Bayi Baru Lahir...

Assalamualaikum


haa.. sambil layan facebook tadi.. terjumpa satu artikel ini.. mengenai seorang bayi cina yang baru saja lahir.. namun keadaan mulut bayi tersebut seperti berjahit walaupun tiada kesan jahit.. lalu doktor bersepakat untuk membedah bayi tersebut.. setelah mulut bayi tersebut selamat di bedah..doktor tersebut amat terperanjat setelah menemui sehelai kertas kecil di dalam mulut bayi tersebut.. padahal mulut bayi tersebut dalam keadaan tertutup.. bagaimana pula boleh ada kertas di dalam mulut bayi tersebut.. untuk lebih lanjut.. sila baca artikel ini..


Rabu, 6 April 2011

Jenis-Jenis Fitnah

Assalamualaikum


sesungguhnya fitnah merupakan satu elemen yang cukup bahaya.. apatah lagi fitnah terhadap agama yang boleh menjurus kepada hukum membunuh, kerana al-Quran ada menegaskan bahawa fitnah itu lebih dahsyat daripada pembunuhan.. (Maksud ayat 191 dan 217 surah al-Baqarah)

Tak Takut Dosa Ker???

Assalamualaikum


hurm.. kebelakangan ni kerap betul dengar liputan media pasal video seks ketua pembangkang tu.. bila mengadap blog pula.. ada juga segelintir yang siap buat entry khas lagi kan.. alahai.. entah betul ka tak orang dalam video tu pon tak tahu lagi.. main sebar aja kan.. kan fitnah namanya tu.. tak takut dosa ker?

Selasa, 5 April 2011

Jom Layan WWE WrestleMania XXVII

Assalamualaikum




penat.. penat.. bukan penat buat apa pon.. penat layan layan gusti aja tadi.. memang puas hati la.. ada sapa sapa minat layan gusti juga? haa.. kalau ada aku cadangkan korang layan WrestleMania XXVII.. sini.. siyes.. memang sempoi.. keseluruhan perlawanan okay la.. yang menarik perhatian aku perlawanan antara The Undertaker dengan Triple H.. memang aku dah agak.. mesti Undertaker menang punya.. legend ni beb.. haha.. maka ini bermakna Undertaker berjaya mengekalkan rekod tanpa kalah di WrestleMania..


Isnin, 4 April 2011

Budak 7 Tahun Di Pukul Hingga Meninggal Dunia

Assalamualaikum


kejam.. kejam.. sedih bila membaca keratan akhbar hari ini.. apa salah seorang budak yang berumur 7 tahun sehingga diperlakukan sedemikian rupa.. cuba bayangkan jika hal ini berlaku kepada adik kita atau anak kita sendiri.. bagaimana?


Ahad, 3 April 2011

GEGAR 1 RIBU BLOG APRIL BERMULA

Assalamualaikum




Tip Untuk Mereka Yang Sering Gagal Peperiksaan

Assalamualaikum




hurm.. korang sering gagal dalam peperiksaan? berasa kecewa? segan bila ibu bapa bandingkan diri anda dengan anak anak kawan mereka.. sedangkan anda telah lakukan sebaik mungkin untuk lulus peperiksaan tersebut.. namun masih lagi gagal.. apakah alasan anda? maka jika ada siapa mempersoalkan sebab apa anda gagal dalam suatu peperiksaan.. mungkin ini alasan terbaik untuk mereka.. hehehe.. selamat mencuba..

Sabtu, 2 April 2011

Siapa Bakal Juara Maharaja Lawak 2011???

Assalamualaikum




selamat malam semua.. amacam?? ada layan maharaja lawak ka tadi? puas hati? bagi aku untuk minggu ni mungkin permulaan bagi mereka yang agak kurang menyerlah tadi.. tapi sayang tayang untuk dua minggu aja dekat astro prima.. mula minggu ketiga kena langgan pakej mustika pula.. huhu.. sedih beb..

Jumaat, 1 April 2011

Kisah Wanita Dan Lelaki Tua

Assalamualaikum


haa.. kali ni aku nak share dengan korang satu kisah seorang wanita dan lelaki tua.. kira bed time story la ni sebelum masing masing masuk alam mimpi okay.. kisahnya begini.. ada seorang wanita ni baru sahaja berpindah ke sebuah kampung.. disebabkan masih baru disitu.. maka wanita ini mengambil keputusan untuk bersiar siar melihat keadaan sekeliling kampung itu.. disamping beramah mesra dengan jiran terdekat.. sambil asyik berjalan si wanita ini tertarik dengan kelibat seorang lelaki tua yang sedang berehat di serambi rumahnya.. lalu si wanita itu bergegas menuju ke arah lelaki tua tersebut.. lalu menyapa lelaki tua tersebut..

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)