~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Jumaat, 22 April 2011

Apa Persepsi Anda Tentang Malam Jumaat???

Assalamualaikum


haa.. kurang tahu tak malam ni malam apa? malam jumaat la kan.. tak kan malam sabtu kot.. (mengarut kejadah apa lak BL ni kan) bila sebut aja malam jumaat apa yang selalunya kita fikir? ce cuba fikir.. ce cuba fikir.. haa.. sudah dapat jawapan? aku buat entry pasal malam jumaat ni bukan apa.. sebab bila tiba aja malam jumaat mesti ada insan insan yang fikirkan pasal menda kolot kan.. ala apa lagi kalau bukan hantu.. heran.. asal malam jumaat aja.. hantu.. asal hantu aja.. malam jumaat.. hurm.. ada tarikh gak eh hantu hantu ni.. hehehe..


selain tu bila sebut aja malam jumaat mesti bermain di fikiran pasal hubungan intim bukan.. ala buat buat tidak tahu pula.. malas nak tulis.. pandai pandai la fikir sendiri okay.. kira malam jumaat ni ada extra power kot.. hahaha.. entah la.. sapa yang dah berumah tangga mesti tau rahsia disebalik malam jumaat ni kan.. ;)

sebenarnya malam jumaat ni seelok eloknya digalakkan lebih membuat amal ibadat.. kerana hari jumaat ini merupakan penghulu segala hari.. banyak kelebihan malam jumaat ni.. alangkah ruginya kalau disia siakan begitu sahaja.. antara kelebihan malam dan hari jumaat serta amalannya ialah.. sini

4 ulasan:

Rozuan Ismail berkata...

dulu kecik,malam jumaat ni byk hantu,

bila besar sikit,mak kata malam jumaat ni kena buat ibadah byk, byk pahala

sekarang,malam jumaat ni sgt bagus utk suami isteri

udin berkata...

@rozuan ismail

haha.. dulu kecik bukan setakat hari jumaat.. hari hari ada hantu kot.. padahal bukan ada menda pun.. sememangnya malam jumaat paling terbaek utk suami isteri.. ;)

zacky ~786~ berkata...

dulu mse kecik2 time mlm jumaat... kt kg.. klw ada bunyi burung hantu.. mesti takot.. kabar yerr hantu da kuar time tu.. hahahaa.. adehh...

udin berkata...

@zacky

hahaha.. biasa la sy time kecik2 dulu mmg slalu percaya menda2 macam ni.. lawak bila ingat balik..

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)