~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Khamis, 17 Februari 2011

HAPPY BLOGGING!

Assalamualaikum


hye korang.. macam mana dengan life hari ni.. okey ka? tak okey ka? haha.. harap harap kalian semua okey la ye.. semoga semua sihat sihat belaka.. hurm.. entry kali ni tak da nak sampaikan apa apa.. just nak kongsi sikit kenangan BL masa mula mula berblogging dulu.. bukan pa.. tertarik dengan segmen yg bro Ben Ashaari bukak untuk blogger blogger baru.. korang tahu kan segmen apa? bagi yg belum tahu.. sila klik kat sini.. "SEGMEN KHAS UNTUK BLOGGER BARU : 100 FOLLOWER KE BAWAH".. bagi yg belum join tu.. cepat cepat la join sebelum abg Ben tutup segmen ni malam ni.. huhu..



wokey berbalik ke menu utama.. terkenang balik kenangan masa mula mula BL wat belog budak logam ni dulu.. usia belog ni pon dah masuk 6 bulan lebih dah.. belog ni dibina pon dalam bulan 8 tahun lepas.. masa mula mula wat belog ni memang blur semacam ja.. yelah time tu wat belog pon sebab tertarik dengan belog member member BL kat FB tu.. diorang wat belog.. BL pon nak wat belog.. tulis entry pon main hentam ja.. ikut suka hati nak tulis apa.. masa tu mana tau lagi nak kena letak kredit ka.. apa ka.. kalau ciplak artikel dari mana mana.. main copy & paste ja time tu.. lepas dah lama sikit explore dalam dunia belog ni.. baru la tau.. kalau kita ciplak info dari mana mana kena letak kredit dari mana sumber ambil info tu.. huhu.. macam tu ka.. baru ceq tau..

pasal follower tu lagi la.. time tu memang tak sampai 10 orang kot.. huhu.. kenangan.. kenangan.. follower belog BL ni mula bertambah sejak mula berjinak dengan segmen abg Ben ni.. 1st segmen yg BL join kalau tak silap.. yg 500 blog tu kot.. tapi sekadar join jelah kan.. tak aktif pon nak jawab soalan soalan 500 blog tu.. tapi tak pa.. janji dapat menambah kenalan dengan join segmen macam tu.. so nasihat BL kepada blogger blogger baru.. rajin rajin lah join segmen ka.. contest ka.. atau apa saja yg blogger blogger lain wat.. bukan apa dengan join segmen atau contest dari blogger lain ni.. korang dapat menambah kenalan baru.. kalau bernasib baik mungkin korang yg menang hadiah contest ka.. mana la tahu kan.. hehe..

selain tu.. rajin rajin la 'blogwalking'.. haa.. sebab pa 'blogwalking' ni penting? dengan blogwalking la antara cara utk promote entry terbaru korang.. atau senang cite.. utk promote blog korang sendiri.. kalau korang tak 'blogwalking'.. macam mana blogger blogger lain nak tahu akan kewujudan blog korang kan.. so BL memang respect la dgn abg Ben dengan bukak segmen khas utk blogger ni.. dengan blogwalking dari satu belog ke satu belog.. dah dapat menambah kenalan baru kan.. hehe.. ;)

hurm.. sebenarnya banyak lagi nak tulis ni.. tapi takpa.. cukup sampai disini dulu.. akhir kata kepada blogger blogger baru yg mula menjejak kaki ke alam blogging ni.. selamat datang diucapkan.. semoga melalui dunia belog ni.. kita dapat mengeratkan silaturrahim antara satu sama lain.. teruskan berblogging okey.. jangan berhenti sekerat jalan.. BL ni pon masih baru gak.. baru ja dalam 6 bulan lebih.. masih merangkak lagi dalam dunia belog ni.. hehe.. sekian.. wassalam.. ;)


30 ulasan:

Shafa berkata...

segmen BA mmg banyak membantu terutama kalau kita blogger baru kan?

keep blogging jugak yer udin... ;p

udin berkata...

@Shafa

yup.. betol tu.. keep blogging gak ye cik shafa.. hehe.. ;)

nazrul ashraff berkata...

segmen inche ben mmg kewl!

btw, dah lama x singgah sini..:p

sya berkata...

setuju .. :)

C I K . F Y Z A berkata...

nostalgia betull...huhu :)

Eza Ridzwan berkata...

tenkiu to BA & u also bro for following me..keep in touch!

Alynzs Liya berkata...

thanks follow my blog & tahniah
anda follower i yg bertuah. ke-40
hehehe

JunAina berkata...

aina pun baru jugak berbelog, masih belajar...salam kenal ye...

fRaMe+LenSeS berkata...

maceh boss.. info yang baik.. ;))

arep_lockermonth berkata...

happy blogging to you !! BL!

Penjejak Mimpi berkata...

salam ziarah..

sy pon folower tak ramai walau da setahun lebih de blog. skang br nak aktif balik.. :)

pe pon enjoy blogging..

qemaishak berkata...

happy bloging..

happy dapat tambah kenalan alam maya..:)

udin berkata...

@nazrul ashraff

haha.. orait bro xda hal.. maceh la mai terjah sini k.. :D

udin berkata...

@sya

hehe.. :)

udin berkata...

@C I K . F Y Z A

huhu.. :)

udin berkata...

@Eza Ridzwan

thanks Eza.. :)

udin berkata...

@Alynzs Liya

thanks.. huhu.. terharu2.. :)

udin berkata...

@JunAina

hye JunAina.. salam kenal gak.. thanks 4 coming :)

udin berkata...

@fRaMe+LenSeS

hehe.. orait bro.. ;)

udin berkata...

@arep_lockermonth

happy blogging 4 u 2 arep! :D

udin berkata...

@Penjejak Mimpi

thanks 4 coming.. salam kenal :)

udin berkata...

@qemaishak

happy blogging gak.. :D

shah-kayrul berkata...

salam perkenalan...dtg singgah kembali sambil2 follow...

betul3x....segmen la merapatkan semua blogger sambil2 boleh tambah follower...hehehhe

udin berkata...

@shah-kayrul

salam kenal bro.. hehe.. ;)

raje carl berkata...

skodeng sini ..
lawa blog ..
datang untuk follow balik :)

udin berkata...

@raje carl

thanks 4 coming.. :D

tomato berkata...

hepy blogging too udin ! ;D

udin berkata...

@tomato

happy blogging too.. :D

sis92 berkata...

salam...
sis follow budak hitam juga..hehe
sis baby lagi dalam dunia blog ni..
saya budak baru belajar
ada salah tolong ajarkan..

happy blogging and happy everyday to you BH!

udin berkata...

@sis92

budak hitam??? pandai2 je awk ni eh.. hehe.. pe2 hal sy pon masih mentah lagi dlm dunia blog ni.. masih byk lagi yg perlu diexplore.. :)

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)