~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Rabu, 4 Mei 2011

Cara Selamat Guna Telefon Dalam Kelas

Assalamualaikum


spot chek.. haa masa zaman sekolah dulu masa spot chek ini la paling menyampah sekali.. bila nampak aja pengawas dan guru disiplin datang masing masing dah standby sorok barangan terlarang di tempat tempat tertentu.. masa tu kecik besar kecik besar aja tengok pengawas dengan tanpa serba salah geledah beg sekolah kita bukan.. rasa macam nak cepuk aja sekor sekor..



tapi takpa tak semua pengawas tu yang jenis ikut arahan.. ada juga jadi pengawas sekadar jadi spy terutama bila ada spot chek mengejut.. namun ada juga yang kantoi.. yelah kebanyakkan guru guru ni pun bukan sebarangan.. dah familiar sangat dengan ragam budak sekolah ini.. biasalah dah makan garam kan.. hehehe.. teringat pula zaman masa sekolah dulu.. sekarang hanya jadi kenangan.. kalau la boleh patah balik masa.. peh..

okay berbalik pada tajuk entry kali ini.. haa antara barangan feveret yang selalu dirampas semasa disekolah ialah handphone.. sejak zaman BL sekolah lagi budak budak dah mula bawa handphone ke sekolah.. walaupun masa itu handphone tidak lah secanggih hari ini.. sekarang ini entah benda apa la yang budak budak bawa ke sekolah kan.. hurm.. biasalah benda yang dilarang ini lah yang makin gemar dibawa oleh budak budak ke sekolah..

kalau semua jenis ikut peraturan nanti guru disiplin bosan pula takda kerja nak buat kan.. hehehe.. maka untuk menangani masalah ini.. cara paling selamat untuk mengunakan handphone didalam kelas ialah.. biarlah gambar yang meneragkan segala galanya.. hehehe..

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
V

haa.. kompem tak akan kantoi punya.. hehehe..


sumber: kakilepak.com

15 ulasan:

jeely jelly berkata...

hahaha..x leh blah betol macam tu.. HAHA

mary ann ;) berkata...

hahahaahaha...tersangatlah kreatif idea tu..

アヌム ちゃん~~ berkata...

aa bijak2..haha..tapi dari main hp dekat kelas..baik belajar kan..dah habis kelas, main hp puas2..hehee :)

~...AmALinA....~ berkata...

ahaahahaha tak ley blah tol..kwang3

saya shea berkata...

huahaha , confirm cikgu tk tao . best kot ! nak try la :DD

udin berkata...

@jelly jelly

hehehe..

udin berkata...

@mary ann

sila jgn amalkan ye.. hehehe.. ;)

udin berkata...

@アヌム ちゃん~~

hehe.. betul2.. lagi better kan.. ilmu dapat.. kepuasan pun dapat.. :)

udin berkata...

@amalina

haha! amaran keras.. sila jgn x amalkan tabiat spt ini.. ;)

Rozuan Ismail berkata...

boleh plak macam tuh.terlampau kreatif.

udin berkata...

@saya shea

hehe.. cecuba.. cecuba..

udin berkata...

@wan

haha.. terlebih kreatif nih..

LiyanaDeli berkata...

TERBAIKKKKK la
:)

udin berkata...

@LiyanaDeli

hehe.. :)

Tanpa Nama berkata...

Lapuk la wehh

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)