~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Khamis, 2 Disember 2010

aku dilanda penyakit misteri...

Assalamualaikum


demam.. oh.. demam.. huhuhu.. dok tak dok leh kena demam plak BL ni.. isk isk isk.. tapi bukan demam sebarangan.. demam ni lain sikit.. kalau p chek doktor pon mesti tak da ubat punya.. BL leh kena demam ni pon dari cousin BL.. dia la yg mai bawak penyakit ni kat BL.. tapi nak wat macam mana kan dah nasib badan kan.....disebabkan BL ni jenis yg prihatin.. prihatin la sangat kan..hahaha! so BL nak kongsi dengan ampa korang pasal penyakit misteri yg BL kena ni.. bukan nak menagih simpati dari ampa korang.. tapi just nak bagi peringatan supaya ampa korang lebih berjaga jaga lepas ni.. dah nak dekat seminggu masih tak lega lega demam BL ni.. nak taw BL kena penyakit apa? teruskan membaca k..


kisah ni terjadi lebih kurang seminggu yg lepas.. time tu baru ja start cuti sekolah.. so dah nama cuti sekolah mesti bebudak sekolah bercuti kan.. memang dah menjadi kebiasaan di musim cuti skolah ni lah cousin cousin BL balik kampung.. bila dah balik kampung tu sememangnya dah menjadi kebiasaan mesti umah BL jugak yg akan wajib di singgah.. nak wat mcm mana dah memang dari kecik lagik dah menjadi kebiasaan kan.. tapi tak pa BL tak kisah.. meriah sikit umah bila cousin BL ni balik.. tapi nak dijadikn cerita kali ni memang special sikit.. cousin BL tu bawa mai suatu benda yg belum penah BL layan sebelum ni.. nak taw menda pa???? hahaha! sabaq sabaq cerita tak habih g ni.. disebabkan benda yg cousin BL bawa mai ni lah BL demam sampai hari ni.. huhu.. wokey BL pon dah malas nak taip panjang lebar.. ampa korang tengok ja gambaq gambaq kat bawah ni mesti ampa korang taw BL kena demam pa.. memang p jumpa doktor tak da ubat punya.. hehehe! :D








pasal minah ni lah punca demam BL tak lega lega sampai skang ni.. hehe! :D


diorang ni plak kira hero hero untuk cite ni.. buda budak kelas 3D.. anak murid yankumi.. dari kanan minami, kuma, shin, uchi dan oda..


hahaha.. dah tengok gambaq di atas ni kan.. ampa korang mesti taw cite apa kan.. sapa sapa yg suka layan drama jepun mesti taw punya lah.. takpa BL tetap nak explain gak.. tajuk cite ni gokusen.. mengisahkan tentang seorang minah yakni seorang guru yg bernama Yamaguchi Kumiko atau lebih dikenali sebagai "Yankumi" di kalangan pelajar pelajarnya.. dia ni merupakan cucu kepada seorang ketua yakuza serta bakal pewaris kepada kumpulan yakuza tersebut.. dia mengajar di sebuah sekolah swasta dimana kesemua pelajarnya adalah samseng.. disamping menjadi guru minah ni juga perlu menyimpan rahsia bahawa dia adalah cucu kepada ketua yakuza.. kalau ampa korang nk taw g pasal cite nih kena layan sendiri lah kan.. baru taw best ka tak kan.. hahaha! 

untuk makluman cite ni ada 3 musim iaitu gokusen yg di tayangkan pada tahun 2002 sebanyak 12 episod, gokusen 2 yg di tayangkan pada tahun 2005 sebanyak 10 episod, gokusen 3 yg ditayangkan pada tahun 2008 sebanyak 11 episode & 1 filem yg telah ditayangkan pada tahun 2009 iaitu gokusen the movie.. pasal cite ni jugak lah punca yg menyebabkan BL demam sampai hari ni.. penangan dari cousin BL.. dia yg promote laman sesawang ni kat BL.. dramacrazy.net ngan mysoju.com.. kepada peminat peminat cite korea, jepun, taiwan & sewaktu degannya sila sila lah terjah ke laman sesawang ni k.. dulu BL jarang sangat layan cite jenis macam ni.. skang ni asal duduk umah ja mesti laman sesawang ni yg BL layan.. ni lah penyakit yg melanda diri BL wat masa ni.. kaki drama korea, jepun, taiwan dan sewaktu dengannya taw la macam mana penangannya buka.. hehe :D.. wokey.. sampai sini ja kot.. sekian.. wasalam.. :)

Tiada ulasan:

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)