~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Isnin, 13 Disember 2010

Di Ganggu Makhluk Pelik...

Assalamualaikum


hurm.. semua orang penah mimpi kan??? tak kan tak penah mimpi kot.. mesti ada punya.. tak kiralah mimpi ehem ehem ka, mimpi jadi jutawan ka, mimpi jadi superhero ka, dan macam macam lagi lah.. tapi penah kah ampa korang terjaga secara mengejut di tengah malam kerana mendapat mimpi mimpi  ngeri macam diganggu bayangan puaka ka? atau diserang oleh binatang buas ka? mungkin ada yg penah.. mungkin juga ada yg tidak kan.. tarak pa bagi yg penah mengalami pengalaman seperti ini tentu ampa korang akan termenung memikirkan maksud yg tersirat daripada mimpi ngeri tersebut.. 


tujuan BL buka topik mimpi ini bukan apa sekadar ingin berkongsi tentang pengalaman BL penah terjaga secara mengejut akibat mendapat mimpi ngeri sebelum ni.. bukan sekali tapi lebih.. BL pon tak ingat berapa kali.. kerap jugak lah BL mendapat mimpi mimpi ngeri ni.. tapi utk kali ini BL sekadar ingin berkongsi tentang mimpi BL diganggu seekor makhluk pelik.. pengalaman ini terjadi masa BL tingkatan enam rendah kot.. BL pon tak brapa pasti sangat..

mengikut apa yg BL ingat tentang mimpi BL time tu BL berada di kawasan tanah lapang.. memang keadaan tempat tu kosong ja macam kawasan padang pasir atau gurun ja.. BL pon heran apsal dalam mimpi BL tu leh ada kat tempat tu.. kalau mimpi dok tepi pantai ka? tasek ka? sempoi la jugak kan.. ni entah tempat mana tah? isk isk isk kang melalut lebih plak BL ni.. dah nama pon mimpi kan.. haha! :D wokey! berbalik ke mimpi tu tadi.. time dalam mimpi tu BL tengah berjalan sorang diri kat tanah lapang tu.. jalan punya jalan tiba tiba mata BL disilau oleh satu cahaya yg terang.. alah senang cite macam cahaya lampu torchlight ja.. 

BL teruskan perjalanan ke arah cahaya tersebut.. tiba tiba di satu tempat cahaya itu hilang dan secara automatik langkah BL terhenti.. BL berdiri tergaman kerana di hadapan BL ketika itu terdapat satu rumah batu besar yg usang.. ntah mcm mana ada umah kat tengah tengah tanah lapang pon tak taw la.. dah jalan cite mimpi mcm tu kan.. layan ja lah.. langkah kaki BL kembali bergerak menuju ke halaman rumah besar tersebut.. setibanya BL di depan pintu rumah secara tiba tiba angin bertiup kencang.. secara automatik pintu rumah tersebut terbuka dengan sendirinya seolah olah mengalu alukan kedatangan BL.. BL bergerak masuk ke dalam rumah tersebut memandangkan keadaan cuaca di luar agak aneh secara tiba tba kn.. heran tiba tiba ja leh ada angin kencang kan.. ntahapahapantah direktor yg buat mimpi ni.. haha! :D

BL melihat keadaan dalaman rumah usang itu lengkap dengan perabot2 antik.. maybe tuan empunya kaki kumpul barang barang antik kot.. tiba tiba BL terpandang ke arah satu bilik kosong.. ntah kenapa jugak secara automatik gak kaki BL bergerak menuju ke arah bilik tersebut.. setibanya BL dihadapan bilik tersebut tiba tiba gak bilik itu diterangi cahaya lilin di atas lantai.. heran bin ajaib betoi BL time tu.. sapa plak yg pasang lilin plak kan.. padahal tak da sapa pon kat dalam bilik tu.. BL memberanikan diri masuk kedalam bilik tersebut.. setelah BL menjejak kaki ke dalam bilik tersebut dengan secara tiba tiba plak lampu lilin tu terpadam.. 

dalam keadaan terkejut ketika itu BL bergegas hendak keluar dari bilik tersebut tapi tiba tiba muncul satu makhluk apa ntah di hadapan BL.. nak kata manusia pon bukan.. binatang pon bukan.. apa yg BL ingat pasal makhluk kat dlm mimpi BL ni badannya kaler hijau.. ala lebih kurang sama kaler dengan hulk la jugak.. maybe adik beradik dia kot.. mana nak tau kan.. haha! rupa paras mahluk tersebut sangat hodoh... dengan mata sepet telingga capang.. siap ada sesunggut g mcm picollo dlm siri animasi dragon ball tu.. huhu..

time tu mahluk tu seolah olah hendak menerkam BL... BL apa g ntah mcm mana ntah boleh merempuh mahluk pelik tersebut lalu cuba hendak bergegas keluar dari bilik tersebut.. namun ketika BL hendak bergegas keluar dari bilik tersebut makhluk tersebut sempat mencapai pergelangan buku lali kaki BL.. time tu dengan perasaan cemas tak terkata dgn sendirinya BL menghayunkan satu tumbukan padu pada muka makhluk pelik tu.. 

nah amek ko nak main usik usik dgn BL konon.. haha! BL berjaya terlepas dari mahluk tersebut lalu bergegas keluar dari rumah tersebut.. namun dari belakang BL melihat makhluk tersebut bergegas berlari hendak mengejar BL.. BL pon dalam keadaaan gabra gila time tu terus berlari tak ingat dunia.. gila woi kalau ampa korang pon mesti lari punya r.. tapak yah lah nak cakap ampa korang berlagak tunjuk hero nak lawan dengan makhluk tu.. kompem ampa korang mesti lari punya lah.. hahaha! :D

then tiba tiba BL terjaga dari tidur.. time tu dgn keadaan tercungap cungap BL beristifar kepada ALLAH S.W.T. peluh BL satu badan time tu.. macam real plak rasanya BL berlari time dalam mimpi tu.. sejak dari itu sampai sekarang BL terpikir gak makhluk apa kah yg menganggu BL dlm mimpi tu.. yelah senang cakap kompem iblis, jin atau syaitan kan.. apa apa hal BL bersyukur kerana peristiwa ngeri tersebut hanya berlaku dalam mimpi ja.. sebenarnya banyak g mimpi ngeri lain yg penah BL alami macam diserang ular berwarna hitam dan diterkam anjing gergasi.. mungkin lain kali ja kot BL kongsi pasal mimpi ngeri BL yg lain.. hehe! macam mana plak dgn ampa korang??? jom kongsi pasal mimpi ngeri masing masing :D




BL: sebelum tidur sila sila lah basuh kaki dan mengambil wudhuk yer.. :D

2 ulasan:

khaiyisah husna berkata...

boleh pom komen blog dia..hehe


pernah jugak mimpi. tp mimpi kawen nge anak raja ler...hihihi ^^

udin berkata...

bleh jer komen..

ewah2 ank raje mane plak ni.. jgn ank raje gopal sudah..hehe :p

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)