~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Rabu, 15 Disember 2010

HUJAN DARAH

Assalamualaikum


kita sudah sedia maklum dengan peribahasa bahasa melayu ini "HUJAN EMAS DI NEGERI ORANG, HUJAN BATU DI NEGERI SENDIRI, LEBIH BAIK DI NEGERI SENDIRI" yang membawa maksud walaupun kelebihan di negeri orang, tetap negeri sendiri lebih baik lagi.

tetapi pernah kah ampa korang mendengar tentang HUJAN DARAH??? agak pelik jugak bukan..




fenomena pelik ini berlaku di wilayah Kerala, selatan India pada 25 Julai hingga 23 september 2001.


gambar di bawah ini menunjukkan bahan terkumpul hasil daripada fenomena yang berlaku.


samplel air hujan (kiri) dan selepas partikel selesai (kanan). mendakan kering (tengah).


hujan darah yang dikumpul di dalam bekas.


gambaran hujan darah yang berlaku.




video di bawah ini menayangkan fenomena hujan merah/hujan darah yang berlaku di Kerala, India.








bila BL tengok video hujan merah/hujan darah yang berlaku di India ini teringat satu lagu yang BL selalu layan masa study dulu.. mat metal dan minah metal mesti sudah lali dengan tajuk lagu "RAINING BLOOD" atau dalam bahasa melayu hujan berdarah ini bukan.. lagu ini dicipta dan dipopularkan oleh band thrash metal Amerika yang tidak asing lagi iaitu SLAYER.. agak pelik bin ajaib jugak lah kalau mat metal dan minah metal tidak pernah layan lagu ini.. lagu RAINING BLOOD ini merupakan antara lagu popular band SLAYER yang dimuatkan dalam album studio yang berjudul REIGN IN BLOOD pada tahun 1986..




cover album reign in blood (1986)




Raining Blood
[Lirik - Haneman, King, Muzik - Hanneman]

Trapped in purgatory
A lifeless object, alive
Awaiting reprisal
Death will be their acquisition

The sky is turning red
Return to power draws near
Fall into me, the sky's crimson tears
Abolish the rules made of stone

Pierced from below, souls of my treacherous past
Betrayed by many, now ornaments dripping above

Awaiting the hour of reprisal
Your time slips away

Raining blood
From a lacerated sky
Bleeding its horror
Creating my structure
Now I shall reign in blood!




slayer - raining blood (live)




metallica - raining blood cover




sil khannaz - postmortem & raining blood cover










BL: BL antara peminat tegar muzik metal.. sekadar minat jelah.. tak la sampai ikut trend.. nama belog ni pon da kaitan dengan muzik metal.. nanti BL wat satu entry sebab pa BL letakkan nama Budak Logam untuk belog ni.. hehe :D

Tiada ulasan:

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)