~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Khamis, 23 Disember 2010

TAMAN PERMAINAN MAUT

Assalamualaikum


penah dengar tak tentang TAMAN PERMAINAN MAUT??? percayakah yg TAMAN PERMAINAN MAUT ini wujud di dunia nyata??? peristiwa ngeri ini penah berlaku kepada sekumpulan remaja di Jepun.. kesan akibat peristiwa tersebut telah menghantui hidup remaja remaja tersebut..





sememangnya peristiwa ini benar benar berlaku.. tapi hanya berlaku dalam satu drama jepun yg BL baru muat turun minggu lepas.. hehe! :D saja nak kongsi drama ni.. bleh kan? :D

drama ini bertajuk "DEATH GAME PARK" atau TAMAN PERMAINAN MAUT.. DEATH GAME PARK adalah siri drama ngeri aksi bergerak terbaru daripada BeeTV untuk memperingati aksi ngeri siri pertarungan agung Kinji fukasaku.. keistimewaan tentang drama ini ialah Bintang Tokusatsu daripada pelbagai siri Tokusatsu membintangi drama ini.. siri ini terdiri daripada 24 episod.. 

antara bintang Tokusatsu yg terlibat dalam drama ini ialah Tori Matsuka (Samurai Sentai Shinkenger) dan Masahiro Inoue (kamen Rider Decade) yg akan memainkan peranan watak utama dalam drama ini.. Erina Mano pula akan memainkan peranan sebagai gadis muda yg menyertai permainan tersebut untuk membalas dendam atas kematian abangnya.. 

cerita ini berkisar pada ketiga tiga watak ini.. kesimpulannya drama ini mengisahkan tentang sekumpulan remaja yg dipaksa terlibat dalam suatu permainan kematian untuk tujuan yg tidak diketahui.. disebabkan tidak dapat berhubung dengan dunia luar untuk meminta pertolongan, mereka perlu bergabung tenaga utk terus hidup dan berusaha mencari jalan keluar..




Death Game Park Cover




p/s: kalau berminat boleh muat turun cite ni kat link di bawah. selamat menonton yer :D


Death Game Park

Tiada ulasan:

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)