~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Sabtu, 22 Januari 2011

Gereja Syaitan

Assalamualaikum..




hurm.. seperti mana tajuk entry di atas.. kali ni BL nak kongsi dengan ampa korang tentang gereja syaitan atau Church of Satan.. mat metal dan minah metal mesti sudah arif dengan simbol 666 ini bukan.. atau tidak tahu apa apa.. hanya ikut membabi buta macam tu ja.. untuk makluman semua 666 ini merujuk kepada simbol binatang buas atau Number of the Beast yg merupakan lambang syaitan.. kebanyakkan ahli ahli sihir akan menggunakan angka ini di dalam amalan mereka.. terutama sekali jika melibatkan pemujaan..


 sebagaimana wujudnya pengaruh syaitan di dalam kehidupan sesetengah manusia, maka wujudnya satu umat yang mengagung-agungkan kekuasaan si Iblis ini.. maka pada 30 April 1966 secara rasminya sebuah gereja baru dilahirkan dan didedahkan kepada umum.. tempat ibadah mereka dikenali sebagai Gereja Penyembah Syaitan atau Church of Satanic.. jika ampa korang berminat nak tahu lebih lanjut tentang gereja Syaitan ni.. jom terjah belog saudara "bayu senja" ni.. beliau telah mengupas sedikit sebanyak tentang hal berkaitan gereja Syaitan ni..







namun dalam tidak sedar simbol simbol jari yg sering di tonjolkan oleh golongan artis terutama artis rock sebenarnya merujuk kepada simbol amalan amalan yg dilakukan oleh penganut gereja Syaitan.. begitu dahsyat sekali pengaruh simbol simbol ini hingga telah menjadi amalan kebiasaan dalam kehidupan seharian kita.. untuk maklumat lanjut tentang simbol simbol ni.. silah terjah ke laman belog "elaksamana" dan "dajjal".. segala isu berkaitan simbol simbol ini telah dikupas oleh mereka ini.. semoga info info yg telah disampaikan ini dapat memberi kesedaran tentang betapa liciknya pengaruh golongan penyembah Syaitan ini hingga mempengaruhi kehidupan harian kita setelah sekian lama.. sampai sini saja untuk kali ini.. sekian.. wasalam.. :)







p/s: Syaitan telah membuat pengakuan dihadapan Allah S.W.T. bahawa akan sentiasa menyesatkan golongan manusia hingga ketibaan hari Kiamat.. hanya golongan yg beriman dan beramal soleh sahaja yg akan terhindar dari hasutan Syaitan Laknatullah ni..

9 ulasan:

niesz berkata...

moga kite sentiase berada d jalan ALLAH..

udin berkata...

@niesz

hurm.. insyaALLAH..

Mr.IX berkata...

komen gune henset....semoga ia jadi peringatan.. Kita hanya bagi peringatan harap iman yg nipis ni jadi pendinding dari bisikan syaitan

udin berkata...

@Mr.IX

haha! betoi2.. kita sekadar bg nasihat ja apa yg patot.. samada nk ikut ka x terserah pd diri masing2.. :D

yatie's EPISODE berkata...

mintak simpang la dpd sume ni.

udin berkata...

@yatie's EPISODE

yup.. betoi2..

Cikgu Fikri berkata...

entry yg sgt bagus..
setan lakhanat ni mg mcm lakhanat!

nazrul ashraff berkata...

suka this entry..=)

udin berkata...

@Cikgu Fikri

hurm.. sememangnya gol spt ni patot dilaknat..

@nazrul ashraff

hehe! :D

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)