~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Khamis, 13 Januari 2011

kisah tiga orang sahabat

Assalamualaikum..




hurm.. lega akhirnya.. siap gak renovation dapuq umah.. lepaih ni sunyi blk la.. xda lagi bunyi tukul dan grill kedengaran.. haha! wokey kali ni BL nak share dgn korang kisah tentang 3 sahabat.. masing masing telah berkejaya.. memang kawan rapat diorang ni.. sejak dari bangku skolah g.. 


sorang keja jadi doktor dikenali sebagai Rudi.. yg sorang lagi pulak engineer.. dikenali sebagai Joe.. dan yg sorang lagi ni pulak Zack keja jadi agen insurans ja.. ketiga tiga diorang ni masih bujang g.. so mana mana gadis yg masih single lagi tu boleh la berkenalan dengan diorang ni.. haha!

suatu hari mereka bertiga ni keluaq berjoging kat sebuah taman rekreasi.. sambil sambil berjoging si Rudi ni bertanyakan suatu soalan kepada si Joe dan si Zack ni..

Rudi: hurm.. aku rasa la kan keja aku ni sebagai doktor paling dekat dengan Tuhan.. betoi x?
Zack: apasal pulak?
Rudi: yelah hari hari aku menyelamatkan nyawa pesakit yg hampir mati.. kira aku ni dekat dengan tuhan la kn.. haha!
Joe: mana ada! keja aku sebagai ingineer lagi dekat dengan tuhan..
Rudi: huh! kenapa pulak?!
Joe: yelah! tanpa ingineer bagaimana alatan di hospital boleh tercipta kn.. hospital yg ko keja hari hari tu kalau bukan ingineer yg bina.. semua doktor xboleh cari makan bukan.. haha! (dengan gaya seperti yg baru menang loteri)

Zack tidak berpuas hati kerana kedua dua rakannya masing masing cuba meng"up"kan diri masing masing.. lalu Zack mencelah..

Zack: keje korang dua hanya dekat dengan tuhan ja.. haha! keja macam aku ni orang dah anggap sebagai tuhan..

Rudi dan Joe berpandangan sesama mereka.. Rudi tersengih sini lalu berkata..

Rudi: haha! ko keje jadi agen insurans ni mana perlu belajar tinggi tinggi.. macam mane orang boleh anggap sebagai tuhan pulak?! jangan wat lawak la wei!!
Joe: betoi2.. kita orang ni kena belajaq tinggi tinggi baru boleh capai tahap ni taw x? ko keje jadi agen insurans ja.. macam mana orang boleh anggap sebagai tuhan pulak.. hahaha!
Zack: korang x caya.. kalau korang nak taw.. setiap kali aku pegi jumpa orang.. belom sempat tegur lagi.. hanya satu ja terkeluar dari mulut diorang.. OH! My GOD!!! haha!


kisah ini terhenti sampai di sini sahaja.. sekian.. wasalam.. :D




p/s: moral dari cerita ni.. kepada agen agen insurans/takaful di luar sana.. lakukan keja korang sebaik mungkin.. jangan sampai jadi macam si Zack ni sudah.. hahaha!

2 ulasan:

DIRIKU berkata...

ishishish...takbur tu...hehhehee...:D

udin berkata...

@DIRIKU

hehe.. masing2 nak up diri sendiri ja.. hurm.. :)

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)