~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Ahad, 23 Januari 2011

Generasi Grunge

Assalamualaikum..





salam bloggers.. lama tak wat entry pasal muzik.. rindu la plak.. haha! kali ni BL nak share tentang satu band grunge tanah air pulak.. khas utk peminat tegar muzik grunge yg masih setia hingga skang.. hehe! band yg BL maksudkan ni adalah Excuse me.. muzik diorang ni bergenrekan grunge rock dimana mengambil inspirasi dari band band seperti Nirvana dan Mudhoney.. muzik yg diorang bawa bukan sepenuhnya grunge dimana mereka juga mencampur elemant element lain seperti punk dari band Ramones.. 


band ni ditubuhkan pada awal tahun 2009 dan dianggotai oleh ermanxx [vox dan gitar], echam [bassist] dan ejham [drummer].. kemudian pada 2010 kemasukkan Cha [lead guitar] sebagai sessionist bagi memberikan lagi kekuatan dan kepelbagaian music mereka.. jika berminat nak taw lebih lanjut tentang band ni jom terjah "malayapark"


“Kami harap music yang kami bawa dapat memeriahkan scene music kita. kami ingin kembalikn zaman grunge 90an. And remember “GRUNGE NOT DEAD”. by Excuse Me.


Excuse me


Ermanxx (voc and guitar)


sumber: malayapark


p/s: grunge is not dead!

2 ulasan:

~~su manje~~~ berkata...

pergh.................
su mi9nat unground metal.....
yang slow punya...
cayalah udin////

udin berkata...

@~~su manje~~~

peeeweeet! cayalah cik su..minah metal eh..chaiyok2! :D

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)