~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Khamis, 13 Oktober 2011

Jom Cipta Ayat Berdasarkan Tarikh Lahir & Warna Baju Anda

Assalamualaikum

Salam semua, kali ni BL nak buat entri berbentuk permainan. Sekadar untuk suka suka aja. BL dapat idea ni dari salah satu laman Facebook. Kepada yang berminat sila teruskan membaca entri ni sampai habis. Cara permainan ni senang aja, korang hanya perlu cipta satu ayat berdasarkan tarikh lahir dan warna baju  korang ketika membaca entri ni. Jangan pening kepala, tak susah pun. Pilih dulu ayat berdasarkan tarikh lahir dan warna baju korang dulu okay. Sila ikut langkah di bawah ni. Sila jujur okay. Hehehe. ;)



Langah I - Pilih bulan kelahiran korang:

Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar

Langkah II - Pilih nombor hari jadi korang:

1 - Mak aku
2 - Komputer aku
3 - Liverpool
4 - Garfield
5 - Musuh dalam selimut aku
6 - Gangster
7 - Handphone aku
8 - Gerrard
9 - Driver Bas
10 - Semut
11- Kawan baik aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriend aku/Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Sharifah Amani
21 - Upin dan
22 - Siti Nurhaliza
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Bapuk/Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Raja Lawak/Akademi Fantasia
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor swift
31 - Awek cun/Jejaka tampan

Langkah III - Pilih warna baju yang korang pakai sekarang:

Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku suka single
Merah - Sebab mak aku suruh
Biru - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat


Haa, dah pilih? Okay caranya senang aja. Berdasarkan tarikh lahir dan warna baju korang tu jom cipta satu ayat spontan. Sebagai contoh katakan tarikh lahir korang pada 4 Ogos. Warna baju yang korang pakai ketika baca entri ni adalah warna hitam. Maka ayat yang akan tercipta adalah seperti di bawah ni.

Bulan kelahiran: Ogos - Aku pergi dating dengan
Nombor hari jadi: 4 - Garfield
Warna baju: Hitam - Sebab aku gila

Gabungkan menjadi satu ayat, maka ayat yang akan terhasil adalah "Aku pergi dating dengan Garfield sebab aku gila"

Dah faham kot macam mana permainan ni. Amacam? Berminat? Tiada paksaan okay, sekadar suka suka aja kepada yang berminat. Selamat mencuba. Hehehe. ;)

Sumber: Facebook

BL: Jangan salahkan BL sekiranya ayat yang tercipta kelak berkemungkinan menyinggung perasaan korang. BL buat entri ni sekadar suka suka aja okay. Hehehe. ;)

6 ulasan:

H Y D E berkata...

Aku terkentut depan Upin dan Ipin Sebab suka hati aku la.

kah kah kah.

eh, apa pasai aku join jugak permainan ni? hehe

cik pulau berkata...

laaaa..gile upenya. keh3..

ni yg cik pulau lak..

aku menari dengan handphone aku sebab suka hati aku la..


lorh.. menari dengan henpon pulak. ade ke patottt... hahah

IFA Athirah berkata...

aku terhantuk upin dan sebab aku gila?

cik bunga berkata...

aku gigit musuh dlm selimut aku sebab aku perasan cantik.
hehehe

Ieba Lyrasha berkata...

Aku Terhantuk TaylOr Swift Sebab Aku Perasan Cantik / Hensem ...
Huhuhuhu

Tanpa Nama berkata...

Aku terhantuk orang giler sebab aku baru putus cinta

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)