~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Ahad, 2 Oktober 2011

Yuna Diberi Penghargaan di Billboard.com! Cover Lagu Nirvana – Come As You Are!

Assalamualaikum

Salam semua, wah dah lama BL tak mengadap blog usang ni. Ada yang rindu tak? Hehehe. Hari ni dah masuk hari kedua bulan Oktober 2011. Kejap aja kan. Pejam celik dah bulan sepuluh sudah. Entri kali ni sekadar nak berkongsi satu klip video daripada artis tempatan Malaysia. Ala tengok tajuk entri tahukan. Hehehe. :D

Pasti nama Kurt Kobain vokalis kumpulan Nirvana sudah tidak asing lagi bagi peminat muzik genre 'Grunge' atau 'Alternative Rock' bukan. Antara lagu yang menjadi kegilaan ramai adalah seperti 'Smell Like Teen Spirits', 'Come As You Are', 'In Bloom', 'Heart-Shaped Box' dan 'About A Girl'.


Yuna sebagai antara penyanyi yang bermula dari Youtube, Kini berada dibawah Fadel Label yang bertapak di New York dan kini sedang perlahan-lahan mencipta nama di peringkat antarabangsa.

Tahniah kepada Yuna kerana telah sekali lagi mencipta nama dalam industri muzik tanahair apabila menjadi artis dari Malaysia yang diberi penghargaan di Billboard.com!

Yuna juga ditampilkan Dalam Laman Perez Hilton apabila Yuna telah menyanyikan semula lagu Come As You Are yang merupakan nyanyian asal kumpulan Nirvana.

“Seseorang perlu menghargai penyanyi yang boleh membawa lagu yang dinyanyikan dengan rentak gitar elektrik dan mengubahnya menjadi sesuatu yang lembut dan klasik. Penyanyi dan penulis lirik berwarganegara Malaysia, Yuna telah melakukannya dalam album elektro-pop cover, “Come As You Are,” lengkap dengan muzik video yang memukau peminatnya.” – dipetik dari Billboard.com

Jom layan video klip ni. Yuna - Come As You are (Nirvana Cover)



Yuna - Come As You Are (Nirvana Cover)

Come as you are, as you were, as I want you to be.
As a friend, as a friend, as an old Enemy.
Take your time, hurry up, choice is yours, don't be late.
Take a rest, as a friend, as an old memory.

Memory ah, Memory ah, Memory ah.


Come doused in Mud, soaked in Bleach, as I want you to be.
As a trend, as a friend, as an old Memory ahhh.

Memory ahh, Memory ahh, Memory ahh.

Chorus:
And I swear that I don't have a gun
No, I don't have a gun
No, I don't have a gun

--Instrumental--

Memory ahh, Memory ahh, Memory ahh, Memory ahh. (Don't have a Gun.)

Chorus:
And I swear that I don't have a gun
No, I don't have a gun
No, I don't have a gun
No, I don't have a gun
No, I don't have a gun
(Memory ahh, Memory ahh)

Gambar dipetik dari ohbulan.com

Sumber: ohbulan.com

BL: Tahniah Yuna! Boleh la tahan lagu cover ni kan. Semoga lebih ramai artis dari Malaysia yang mampu mengikut jejak langkah Yuna. Hehehe. :D

6 ulasan:

Wyna Nubies berkata...

As Salam,

serius bangga ngan Yuna ! :D

N@SIQUE berkata...

tapi ramai gak die hard fan nirvana kerna cover dri yuna nie...

bagi aku ..x berapa best kot...hehehe,,,

Uji Rashid Dipenjara 10 Tahun Kerana Merompak

udin berkata...

Wyna Nubies

boleh la tahan.. minat yuna eh? hehehe.. ;)

udin berkata...

N@SIQUE

aku pun tak la layan sgt yuna ni.. cuma ada rasa bangga sikit la ada gak artis tempatan cipta nama kat luar negara.. apa2 pun butterfinggers tetap PADU! hehehe.. ;)

fRaMe+LenSeS berkata...

ok la kan? kita pn ada juga bakat macam depa2 tu kan? :D

Emmet berkata...

butterfingers memang PADU!, tapi tak pernah aku dengar diorang cover lagu Nirvana

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)