~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Khamis, 6 Oktober 2011

Pandangan Mereka Tentang Hudud

Assalamualaikum

Alahai.. Sedih bila baca komen komen artis pasal hukum hudud ini.. Adoiii.. Nak salahkan siapa? Wartawan pasal tanya soalan kepada artis artis tersebut? Habis tu macam mana pula dengan pandangan Sisters in Islam yang mendakwa hukum hudud tidak adil kepada wanita? Haish! Haru biru betoi la depa ni.. Bagi BL la kan.. Kalau sesuatu perkara tu kita tak tahu, lebih baik diamkan diri aja.. Sebab bila dah tersalah cakap, nampak sangat diri tu jahil! 

Mengapa nak dipersoalkan pasal hukum hudud tu? Ni hukum Allah S.W.T. okay.. Ada yang cakap tak sesuai diamalkan dizaman ni la.. Kesian la.. Itu la.. Ini la.. Apa kes?! Kalau tak tahu duduk diam sudah! Jangan bikin malu diri sendiri wei! BL tak nak komen apa apa.. Korang nilai sendiri gambar dekat bawah ni.. Hurmmm..



Ni pandangan geng artis pasal perlaksanaan hudud.. 


Haa.. Ni pula pandangan Sister in Islam pula..


Apa pandangan korang pasal isu ni? Bagi BL la kan tak payah la nak pertikaikan sangat pasal hukum Hudud ni.. Kalau tak tahu tu baik duduk diam sudah.. Nak kecoh buat apa.. Mungkin diorang takut kot sebab selama ni hidup memang dah dipenuhi dosa kot! Tu pasal nak bangkang sangat la bila nak dilaksanakan hukum Hudud ni eh?

BL ni pun bukan la baik sangat.. Kipas susah mati (Die hard fan) mana mana parti pun tak.. Tak ada parti politik yang perfect dalam dunia ni.. Nak betul ikut apa yang ternyata dalam Al-Quran tu.. Maaf la kalau rasa entri ni macam agak emo sikit.. BL sekadar menyampaikan apa yang tersirat di hati ni bila terbaca komen komen mereka mereka yang kurang arif tentang hukum hudud ni.. kita kena faham.. Jangan dipersoalkan sangat tentang hukum hudud ni.. Ni hukum Allah S.W.T. Maka sewajarnya dah menjadi kewajipan setiap pemimpin Islam untuk melaksanakannya.. Sekian.. Wassalam.. Sama sama la kita renungkan ye.. Hurmmm..

2 ulasan:

wida berkata...

sy pon ada wat n3 pasal ni..
wartawan tu agak2lah nak tnya pendapat pon..ada ke tnya kat retis

Abhamz berkata...

salam, klu tak tahu pasal hukum hakam baik diam, takut2 blh merosakkan akidah.

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)