~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Khamis, 4 Ogos 2011

Awak Sayang Kite Tak?

Assalamualaikum


*Tajuk entri ntahapehapentah.. Grrrr.. Korang layan jelah..

Di suatu taman diwaktu antara petang nak masuk senja.. Pasangan merpati sejoli sedang berdua duaan sambil memerhati kelibat burung balik sarang.. <~~~ Burung pun reti balik sarang.. Korang tak reti balik rumah ker? Grrrr..



Si Gadis: Awak.. Awak sayang kite tak?

Si Jejaka: Eh? Nape awak nih? Tibe tibe jerk tanye soalan ni.. Demam eh? <~~~ Reaksi muke tak paham soalan add math..

Si Gadis: Tak jawab pun? Sayang ke tak ni?

Si Jejaka: Tak! Haa.. Dah puas ati!? <~~~ Padahal dalam ati sayang gile babi.. Babi pun tak gile macam ni.. Grrrr!

Si Gadis: Betul eh awak tak sayang kite ni???

Si Jejaka: Awak ni nape eh???

Si Gadis: Takde ape ape.. Saje jerk nak tahu perasaan awak terhadap saye..

Si Jejaka: Yelah.. Mesti la sayangkan.. Dah puas ati?!

Si Gadis: Betul eh???

Si Jejaka: Haa.. Nape nih??? Cuba jelaskan betul betul dekat saye???

Si Gadis: Takde la awak.. Mama dan Papa dah bising bising pasal hubungan kite.. Diaorang tanye bile kite nak kawen ni??? Tunang dah lama dah..

Si Jejaka: Hish!!! Berapa kali saye nak jelaskan eh.. Saye tengah berusaha la ni.. Siang Malam Keje cari duit.. Semata mata kumpul duit untuk kite kahwin kan???

Si Gadis: Yelah.. Saye paham.. Tapi itu la.. Mama dengan Papa tu selalu persoalkan tentang hal ni.. Saye rimass tau awak..

Si Jejaka: Aduh!!! Penin kepale otak saye tau tak pikir pasal menda ni semua.. Awak pun tahu kan keja saye macam mana kan.. Tolonglah awak..

***


BL: Mood tengah blur.. Korang layan jelah dialog poyo ni.. Adoii.. Apesal la dua tiga hari ni perut asyik wat hal je.. Grrrr..

6 ulasan:

senydream berkata...

haha2!..mmg poyo...bce tajuk entry tdi dah rse bermint nk bce,terus tekan jek,hehe2...:p

senydream berkata...

*take care - kalau melarat sakit perut to p la jumpe doc mane la thu kena AGE( acute Gastroenteritis )- Gastroenteritis is a condition that causes irritation and inflammation of the stomach and intestines (the gastrointestinal tract)...sakit perut di sebabkan oleh sejenis virus y di namakan rota..so sebut rotavirus.

lau x cirit birit mesti muntah2..tpi kebiasaanyer penyakit ni kanak2 jek boleh dapat!..haha2!...so far org dewasa jarang la tpi mybe awk di kalangan org y jarang2 tu,hehe2..so better p cek!

udin berkata...

senydream

huhu.. thanks 4 this info.. rasa2 sok okay dah kot.. dah bedal pil chi kit taek own tadi.. lega sikit.. ;)

<~~~ jenis pemalas jumpa doktor..

BeaN MorENo berkata...

pengalaman ke BL? hehe~

udin berkata...

BeaN MorENo

peh! bro BM komen ma.. haha.. takde la bro.. saja melalut aja ni.. kepale blur tak tau nak wat entri apa.. main bedal aja tulis.. ;)

senydream berkata...

hehe2...mlas jumpe doc jge kesihatan to bebaik...:p
ok la tuh kalau dah ok..:D

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)