~> KONSERT TERHANGAT DI PASARAN <~

Sabtu, 26 Mac 2011

Mereka Semakin Berani!

Assalamualaikum


dasat.. dasat.. semakin berani mereka ni sekarang.. tapi sayang berani tak bertempat.. semalam dekat kampung aku jiran jiran pakat bercerita ada kes kecurian motosikal lagi.. sebelum ni pernah juga berlaku.. tapi kali ni kejadian tu berlaku dalam kawasan masjid pula.. ketika tengah solat jumaat rasanya mereka jalankan operasi mereka.. anak sapa la agaknya? ka bangsa asing ka? entah la.. 


hurm.. apa nak jadi.. berani sungguh.. dah la tak solat satu hal.. pastu wat kes pula.. kasihan dekat mangsa yang kena curi tu.. entah lepas solat nak kena masuk keja ka.. dah tergendala.. gara gara motor kena curi.. alahai.. berani tak bertempat.. nasib baik la tak kantoi kena tangkap.. takpa mungkin kemarin bernasib baik.. tapi esok lusa.. siapa tahu kan.. ingat sepandai pandai tupai melompat.. akhirnya jatuh ke tanah juga.. kalau dah kantoi karang.. sapa yang susah.. mak bapak juga yang dapat malu.. 

aku tak syak bangsa asing.. sebab kebanyakkan mereka naik basikal ja.. tak pon jalan kaki ja.. tapi tak tahula kan.. aku rasa kes ni melibatkan budak budak muda dekat kampung aku juga.. tapi malas nak tuduh.. lagipun tuan empunya motor pon dah buat report.. tapi paham paham jelah.. kalau jumpa pon motor tu.. tinggal bangkai ja jawabnya.. kompem segala aksesori motor diorang ambil.. untuk spare part motor diorang.. hurm..

4 ulasan:

wahida berkata...

kat area rumah saya lak, time org keje, dorang duk pecah umah...huhu...

udin berkata...

@wahida

skang ni mcm2 kes jadi.. huhu~

Hafzan Sarah berkata...

kat kg kite ada gak menda2 mcam ni.. kekadang tu tak dapt aksesori, minyak pun nak curik juga..ish3

udin berkata...

@Hafzan Sarah

tu la pasal.. semakin menjadi diorang ni.. huh!

~> JURI AWAM <~

Get this widget

~> GENRE <~

Berita (95) Artikel (87) Perasaan (87) Santai (46) Renungan (40) Segmen (38) Informasi (35) Lawak (32) Aku (25) Isu (17) Muzik (14) Blog (13) Hukum (13) Pendapat (13) Kisah (12) Maharaja Lawak (12) Maharaja Lawak Mega (12) Ramadhan (10) Tokusatsu (10) Bloglist (9) Lirik (9) Tip (9) Puasa (7) Sukan (6) Band (5) Filem (5) Laman Sesawang (5) Misteri (5) Raya (5) Tahun Baru (5) Aidilfitri (4) Anime (4) Facebook (4) Kerjaya (4) Review (4) Tokoh (4) Yahudi (4) Gusti (3) Hari Lahir (3) Iklan (3) Petua (3) Seram (3) Teka Teki (3) Doa (2) GA (2) Kempen (2) Kesihatan (2) Motivasi (2) Penyakit (2) Seni Bela Diri (2) Tag (2) Tarikh (2) Aidiladha (1) Contest (1) Drama (1) Illuminati (1) Maal Hijrah (1) Manga (1) Merdeka (1) Mukadimah (1) Nuzul Al-Quran (1) Perkenalan (1) Raja Lawak (1) Resepi (1)